Αιτήσεις σε προγράμματα απασχόλησης για 15.400 ανέργους

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 264

Σε εξέλιξη είναι οι αιτήσεις για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την απασχόληση 10.000 μακροχρόνια ανέργων σε επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου, καθώς και επιχειρήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι ηλικίας 55-67 ετών για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών.

Παράλληλα η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) προκήρυξε 4.000 θέσεις κατάρτισης για άνεργους νέους, ηλικίας 18 έως 24 ετών, στον τομά του λιανικού εμπορίου.

Τέλος ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος υλοποιεί δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας – Logistics και του εξαγωγικού εμπορίου προϊόντων.

Δικαιούχοι ΟΑΕΔ

Δικαιούχοι του προγράμματος για την απασχόληση 10.000 μακροχρόνια ανέργων είναι οι επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμοί του δημοσίου τομέα, όπως αυτός ορίζεται με το άρθρο 51 του ν. 1892/1990 (Α’ 101) και οι επιχειρήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού (δήμων και περιφερειών) του ν. 3852/2010, που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται στους 12 μήνες με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες ύστερα από αίτηση που θα υποβάλει η δικαιούχος επιχείρηση. Το ύψος της επιχορήγησης ορίζεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελουμένου με ανώτατο όριο τα 600 ευρώ μηνιαίως.
1.400 θέσεις στον τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας – Logistics

Η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΥΕ/ΕΚΤ) της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ως συνδικαιούχοι, αναλαμβάνουν την υλοποίηση των ακόλουθων πράξεων:

Α. Δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα του εξαγωγικού εμπορίου προϊόντων.

Β. Δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα του εξαγωγικού εμπορίου προϊόντων.
4.000 θέσεις για άνεργους στο λιανικό εμπόριο

Στο πλαίσιο των δράσεων για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα του λιανικού εμπορίου η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) προκήρυξε 4.000 θέσεις κατάρτισης για άνεργους νέους, ηλικίας 18 έως 24 ετών.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνεργοι νέοι οι οποίοι πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Κατά την ένταξή τους στο πρόγραμμα οι ωφελούμενοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος και δεν θα πρέπει να έχουν υπερβεί το 25ο έτος της ηλικίας τους (24 έτη και 364 ημέρες), να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι, να είναι απόφοιτοι Υποχρεωτικής – Δευτεροβάθμιας – Μεταδευτεροβάθμιας – Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, να μην έχουν τη μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα, να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο/φόρμα εξατομικευμένης παρέμβασης και να έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης πριν από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής.

 

 

Πηγή:aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Δωρεάν σεμινάρια συμβουλευτικής με θέμα: «Συνέντευξη εργασίας – ιnterview» στο δήμο Αθηνών.
Προηγούμενο άρθρο
Προσλήψεις 211 δασκάλων σε Τάξεις Υποδοχής στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (πίνακας)
Μενού