Παιδικοί σταθμοί: Δίνονται 25.500 νέα voucher –Ικανοποιούνται όλες οι αιτήσεις

Κοινοποιήστε το άρθρο

Και τις 25.500 αιτήσεις γονέων που βρήκαν θέση σε παιδικούς σταθμούς και υπέβαλαν αίτηση στο πλαίσιο της αναδιανομής 10.000 voucher του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, να ικανοποίησει η ΕΕΤΑΑ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα λάβουν voucher όλα τα παιδιά, συνολικά 108.500, που έχουν βρει θέση σε παιδικούς-βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ σε όλη τη χώρα, με την σχετική ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ να αναμένεται σήμερα.

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της πρόσθετης χρηματοδότησης από εθνικούς πόρους, ύψους 18,5 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», με την συνολική χρηματοδότηση του προγράμματος για την περίοδο 2017-2018 να φτάνει τα 223,5 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχαν δοθεί voucher σε 93.000 παιδιά, εκ των οποίων τα 10.000 δεν βρήκαν θέση σε παιδικούς σταθμούς. Μετά από αυτό η ΕΕΤΑΑ προχώρησε σε νέα πρόσκληση για τα αδιάθετα voucher, διαδικασία κατά την οποία υποβλήθηκαν 25.500 αιτήσεις.

Μετά από αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ΕΕΤΑΑ ζήτησε από το υπουργείο Ανάπτυξης πρόσθετη χρηματοδότηση, αίτημα το οποίο ικανοποιήθηκε.

Να σημειωθεί ότι σε σχέση με πέρυσι η χρηματοδότηση του προγράμματος εμφανίζεται αυξημένη κατά 28,5 εκατ. ευρώ, με τους εθνικούς πόρους να αυξάνονται κατά 56,6 εκατ. ευρώ.

 

 

Πηγή:aftodioikisi.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *