ΑΣΕΠ: Στις 3.527 οι εγκρίσεις νέων συμβάσεων για 111 δήμους (λίστα)

Κοινοποιήστε το άρθρο

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται από το ΑΣΕΠ οι εκδόσεις των διαπιστωτικών πράξεων, με τις οποίες εγκρίνονται οι ανανεώσεις των συμβάσεων των εν’ ενεργεία συμβασιούχων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες , μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί από το ΑΣΕΠ τα αιτήματα 111 δήμων της χώρας και έχουν εγκριθεί συνολικά 3.527 νέες συμβάσεις.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία αφορούν στην συντριπτική τους, πλειοψηφία τα αιτήματα που εξέτασε το ΑΣΕΠ για τους δήμους της Νότιας Ελλάδας, αφού από το γραφείο Βορείου Ελλάδος (καλύπτει Ηπειρο, Μακεδονία και Θράκη) της Ανεξάρτητης αρχής, έχουμε στοιχεία μόνο για το δήμο Θεσσαλονίκης. Ωστόσο υπάρχουν περισσότερες εγκρίσεις για αιτήματα δήμων και στα συγκεκριμένα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας.

Σύμφωνα με πηγές του ΑΣΕΠ για τη νότια Ελλάδα έχουν γίνει συνολικά 165 αιτήματα από δήμους και από αυτά έχουν ήδη εγκριθεί τα 110. Όπως μας ανέφεραν οι ίδιες πηγές τις επόμενες 15 μέρες θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και πλέον όλες οι νέες συμβάσεις θα φέρουν τη «βούλα» του ΑΣΕΠ.

Ανάμεσα στους φακέλους που απέστειλε το ΑΣΕΠ στους δήμους, βρίσκονται, ενδεικτικά, μεταξύ άλλων:

— Ο δήμος Αθηναίων που έλαβε την έγκριση του ΑΣΕΠ για τις νέες συμβάσεις 239 συμβασιούχων καθαριότητας

— Ο δήμος Θεσσαλονίκης που έλαβε την έγκριση για συνολικά 777 συμβάσεις εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας.

— Ο δήμος Πειραιά για την ανανέωση 224 συμβάσεων, εν ενεργεία συμβασιούχων

— Ο δήμος Ηρακλείου Κρήτης για την ανανέωση 89 συμβάσεων

— Ο δήμος Πατρέων για 64 συμβασιούχους

— Ο δήμος Χανίων για την ανανέωση 43 συμβάσεων

— Ο δήμος Ρόδου για παράταση 90 συμβάσεων, εν ενεργεία συμβασιούχων

— Ο δήμος Γλυφάδας που πήρε το «πράσινο φως» του ΑΣΕΠ για 49 συμβασιούχους

— Ο δήμος Αμαρουσίου για ανανέωση 95 συμβάσεων

— Ο δήμος Κηφισιάς για την ανανέωση 146 συμβάσεων

— Ο δήμος Περιστερίου για την ανανέωση 13 συμβάσεων στις υπηρεσίες καθαριότητας

Όπως τονίζεται από το ΑΣΕΠ, σχεδόν το σύνολο των δήμων του Λεκανοπεδίου, έχει λάβει τις σχετικές εγκρίσεις, ενώ τις τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει και η αποστολή των τελευταίων  διαπιστωτικών πράξεων προς τους δήμους, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, ειδικά σε ότι αφορά τις συμβάσεις της Νότιας Ελλάδας.

Πάντως και το γραφείο του ΑΣΕΠ στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται να ολοκληρώσει σύντομα τον έλεγχο και να εκδώσει τις σχετικές διαπιστωτικές πράξεις.

Η αποστολή των διαπιστωτικών πράξεων από το ΑΣΕΠ, με τις οποίες εγκρίνονται οι ανανεώσεις των συμβάσεων, αναμένεται να «ανατρέψει» και τα τελευταία προσχώματα που βάζουν μια σειρά από επίτροποι, οι οποίοι δεν υπογράφουν τα εντάλματα πληρωμών, ισχυριζόμενοι ότι δεν υπάρχει ακόμα η έγκριση του ΑΣΕΠ.

Υπενθυμίζουμε πάντως πως με εγκύκλιο του, το ΥΠΕΣ, έχει από νωρίς διευκρινίσει ότι δεν χρειάζεται η ολοκλήρωση του ελέγχου προκειμένου να γίνουν πληρωμές. Ειδικά στην εγκύκλιο αναφέρεται: “Η ολοκλήρωση του ελέγχου από το ΑΣΕΠ δεν συνιστά προϋπόθεση για την έναρξη εκτέλεση των συµβάσεων που συνάπτονται µε την παρ. 2 ούτε, βεβαίως, για την πληρωµή των υπηρεσιών που παρέχονται”.

 

 

Πηγή:aftodioikisi.gr

 

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *