«Νέα μέτρα λιτότητας εντός του 2018»

Κοινοποιήστε το άρθρο

Νέα μέτρα λιτότητας προβλέπει πως θα ληφθούν εντός του 2018, ο βουλευτής και τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξή του.

 

Προβλέπει, συγκεκριμένα, ότι το ύψος των μέτρων θα αγγίξει τα 1,9 δισ. ευρώ και θα προέλθει από «νέες περικοπές στο ενιαίο μισθολόγιο, πρόσθετες περικοπές στις συντάξεις και στα οικογενειακά επιδόματα, κατάργηση του ΕΚΑΣ, κατάργηση φοροαπαλλαγών, πρόσθετες επιβαρύνσεις στις ασφαλιστικές εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες» αναφέρει στην «Βραδυνή της Κυριακής»

Χαρακτηρίζει «αφήγημα της κυβέρνησης» τα περί εξόδου από τα Μνημόνια, σχολιάζοντας πως «είναι, απλά, ένα ακόμη αφήγημα. Ίσως σε αυτό το έργο να παίξουν περισσότεροι του ενός» και επισημαίνει ότι, «επί της ουσίας, η κυβέρνηση έχει ήδη υπογράψει και η χώρα θα τελεί υπό «στενό κορσέ», όπως και αν αυτός ονομασθεί, επί μακρά σειρά ετών».

Σε ό,τι αφορά το οικονομικό σχέδιο της ΝΔ αν γίνει κυβέρνηση τονίζει πως «θα δεσμευθούμε στην υλοποίηση ενός συνεκτικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων –εντός και εκτός του Προγράμματος– για μετά το 2018, η επιτυχής υλοποίηση του οποίου θα οδηγήσει στην επίτευξη υψηλότερων ρυθμών ανάπτυξης από τις σημερινές εκτιμήσεις των Θεσμών, που θα προσεγγίζουν και θα υπερβαίνουν την αναπτυξιακή δυναμική που καταγραφόταν στις δικές τους εκθέσεις το 2014.

Η αύξηση του πλούτου θα υμβάλει στη βελτίωση της βιωσιμότητας του Χρέους, οδηγώντας στη σταδιακή μείωση των δημοσιονομικών στόχων σε πιο ρεαλιστικά επίπεδα».

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *