ΟΑΕΔ: Ενεργοποίηση των νέων με το «Εγγύηση για τη Νεολαία»

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αρχική / Εργασιακά / ΟΑΕΔ: Ενεργοποίηση των νέων με το «Εγγύηση για τη Νεολαία»
ΟΑΕΔ: Ενεργοποίηση των νέων με το «Εγγύηση για τη Νεολαία»

10 Οκτώβριος, 2017 |Εργασιακά
oaed-aftodioikisi-656×410.jpg
Εκδήλωση για την προώθηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Εγγύηση για τη Νεολαία (Youth Guarantee)» θα πραγματοποιήσει ο ΟΑΕΔ το Σάββατο, 14 Οκτωβρίου στο Περιστέρι.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα από τις 10:30 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα στο νέο δημαρχείο Περιστερίου (Καραθεοδωρή 1). Θα πραγματοποιηθούν τόσο Ημέρα Εργασίας όσο και Εργαστήρια Συμβουλευτικής για νέους 15-24 ετών που βρίσκονται εκτός Απασχόλησης, Εκπαίδευσης ή Κατάρτισης.

Η εκδήλωση αποσκοπεί στην ενεργοποίηση των νέων με στόχο την ομαλή ένταξή τους στην αγορά εργασίας καθώς και την ενημέρωσή τους από τους συμμετέχοντες φορείς για τις ευκαιρίες επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης, ανάλογα με τα ιδιαίτερα προσόντα και τις δεξιότητές τους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι νέοι θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με επιχειρήσεις και φορείς της τοπικής αγοράς εργασίας, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο. Άμεσος στόχος είναι η αρχική γνωριμία με πιθανούς εργοδότες, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε συνέντευξη πρόσληψης.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν από τον ΟΑΕΔ εργαστήρια συμβουλευτικής και ενεργοποίησης στα ακόλουθα θέματα:

Επαγγελματικός προσανατολισμός.
Σύνταξη βιογραφικού σημειώματος.
Παροχή οδηγιών αναφορικά με τη διαδικασία συνέντευξης επιλογής υποψηφίων για θέση εργασίας.
Επιχειρηματικότητα των νέων.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, σε διακριτό χώρο, θα παρέχεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να έρθουν σε επαφή με εξειδικευμένους Εργασιακούς Συμβούλους του ΟΑΕΔ με σκοπό τη βελτίωση των βιογραφικών τους.

Οι ενδιαφερόμενοι νέοι και νέες έως 25 ετών που επιθυμούν να λάβουν μέρος, μπορούν να εγγραφούν στην εκδήλωση, μέσω του συνδέσμου: http://www.atweb.gr/eggyhshneolaias.

 

 

Πηγή:e-dimosio.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *