ΑΣΕΠ-Προκήρυξη μόνιμων καθαριότητας: Περιορίζεται η επιλογή θέσεων αλλά…

Κοινοποιήστε το άρθρο

Τη χρυσή τομή για τις επιλογές των υποψηφίων στην μεγάλη προκήρυξη των 8.171 μόνιμων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων διευθετούν στο ΑΣΕΠ ενόψει της δημοσιοποίησής της τα επόμενα 24ωρα, βρήκε σήμερα η Ελάσσων Ολομέλεια της Ανεξάρτητης Αρχής.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες , η Ελάσσων Ολομέλεια της Ανεξάρτητης Αρχής (σ.σ. είναι επταμελής και συγκροτείται από δύο Αντιπροέδρους και τους Προέδρους των Τμημάτων, ενώ προεδρεύει ο αρχαιότερος Αντιπρόεδρο) συνεδρίασε, όπως είχε αποκαλύψει η ιστοσελίδα, σήμερα και αποφάσισε: Οι επιλογές των υποψηφίων για την προκήρυξη να είναι 120 αλλά να έχουν δικαίωμα επικουρικά να δηλώνουν και άλλες έως τις συνολικά 500 που είναι οι φορείς (325 δήμοι, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και ΔΕΥΑ).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι προσωρινοί πίνακες θα βγουν με βάση τις 120 επιλογές και, αν χρειαστεί, σε δεύτερη φάση θα ενταχθούν και οι επικουρικές. Στο ΑΣΕΠ πάντως, θεωρούν ότι οι 120 επιλογές είναι ήδη πάρα πολλές και δεν θα υπάρξει πρόβλημα, καθώς δεν θα είναι πολλοί εκείνοι που θα τις ξεπεράσουν.

Να σημειωθεί ότι με την συγκεκριμένη απόφαση η Ελάσσων Ολομέλεια του ΑΣΕΠ ξεπερνά «για λόγους υπέρτερου εθνικού συμφέροντος» όπως είναι η καθαριότητα των πόλεων, τις προβλέψεις του ιδρυτικού νόμου (2190/94) της Ανεξάρτητης Αρχής αλλά και σχετική απόφαση του ΣτΕ οι επιλογές των υποψηφίων να είναι απεριόριστες, δηλαδή, όσες και οι φορείς.

Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση που δινόταν η δυνατότητα 500 επιλογών εκφράζονταν φόβοι ότι:

  • Δεν θα άντεχε το πληροφοριακό σύστημα του ΑΣΕΠ, καθώς, όπως έχει αποκαλύψει η ιστοσελίδα, οι προβλέψεις τόσο στο ΥΠΕΣ όσο και στην Ανεξάρτητη Αρχή, είναι ότι αναμένεται ρεκόρ αιτήσεων που είναι πιθανό να ξεπεράσουν και τις 100.000!
  • Ήταν αδύνατο να προλάβουν να εκδοθούν οι προσωρινοί πίνακες των διοριστέων έως τις 31 Μαρτίου 2018, οπότε και λήγει η παράταση των συμβάσεων των «παρατασιούχων». Αποτέλεσμα, σε μία τέτοια περίπτωση, να δημιουργούταν πρόβλημα Δημόσιας Υγείας, καθώς θα αποψιλώνονταν οι υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων και άρα δεν θα μπορούσε να γίνει αποκομιδή απορριμμάτων.

 

Πηγή:aftodioikisi.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *