ΑΣΕΠ-3Κ/2018: Τρία στάδια στον έλεγχο των δικαιολογητικών -Το χρονοδιάγραμμα

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 128

«Καλό Ιούνιο» θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πότε θα ανακοινωθούν οι οριστικοί πίνακες για την προκήρυξη-μαμούθ του ΑΣΕΠ, που αφορά 8.166 προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ και των Νομικών Προσώπων τους. Όπως έχει ήδη γράψει η aftodioikisi.gr με βάση το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει το ΑΣΕΠ οι οριστικοί πίνακες θα πρέπει να έχουν εκδοθεί το αργότερο οκτώ μήνες μετά την ανακοίνωση των προσωρινών, άρα έως την 30η Νοεμβρίου 2018. Κι αυτό γιατί οι διοριστέοι με βάση τους προσωρινούς πίνακες επιτυχόντων της προκήρυξης 3Κ/2018 δεν μπορούν να απασχοληθούν για χρονικό διάστημα πέραν των οκτώ μηνών.

Τα 2+1 στάδια του ελέγχου

Σύμφωνα με πληροφορίες του ένθετου «Καριέρα+Εργασία» της «Εφ.Συν» την επιμέλεια του οποία έχει η δημοσιογραφική ομάφα της aftodioikisi.gr, τα στάδια ελέγχου των προσωρινών πινάκων επιτυχόντων των προκηρύξεων (άρα και της 3Κ/2018) του ΑΣΕΠ είναι 2+1. Συγκεκριμένα:

Πρώτο στάδιο: Η ταυτοποίηση των αποσταλθέντων έντυπων αιτήσεων με τις υποβληθείσες ηλεκτρονικές αιτήσεις από το μηχανισμό παραλαβής αιτήσεων του ΑΣΕΠ στον οποίο συμμετέχουν, κυρίως, στελέχη της Διεύθυνσης Διοικητικού. Πρόκειται στην ουσία για τον έλεγχο ότι και οι 128.851 υποψήφιοι που έχουν υποβάλλει ηλεκτρονικές αιτήσεις έχουν αποστείλει και τις σχετικές έντυπες μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία αποδεικνύουν τα όσα περιέχει η ηλεκτρονική δήλωσή τους, μέσω φακέλου που είναι υποχρεωμένοι να ταχυδρομήσουν στην Ανεξάρτητη Αρχή. Αν για παράδειγμα ένας υποψήφιος έχει υποβάλλει μόνο ηλεκτρονική αίτηση και όχι έντυπη ή το αντίστροφο (σ.σ. κι όμως υπάρχουν περιπτώσεις που υποψήφιοι έχουν στείλει έντυπη αίτηση και δεν έχουν υποβάλλει ηλεκτρονική!), τότε αυτομάτως απορρίπτεται. Το συγκεκριμένο στάδιο έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές Μαΐου.

Δεύτερο στάδιο: Πρόκειται για διαδικασία που εξελίσσεται (σχεδόν) παράλληλα με το προηγούμενο στάδιο και αφορά  τον έλεγχο των  παραβόλων των υποψηφίων. Καθώς το πληροφοριακό σύστημα της Ανεξάρτητης Αρχής είναι  σε διατουλειργικότητα με αυτό της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), τα στελέχη του ΑΣΕΠ μπορούν ελέγξουν αυτόματα αν έχει πληρωθεί το παράβολο των τριών ευρώ από τους υποψήφιους. Σε περίπτωση που αυτό δεν έχει γίνει, τότε η συμμετοχή του υποψηφίου στην προκήρυξη απορρίπτεται.

Τρίτο στάδιο: Μετά την ολοκλήρωση των δύο, σχεδόν, παράλληλων σταδίων, τα στελέχη του ΑΣΕΠ έχουν αυτό που ονομάζεται «καθαρή ύλη ελέγχου», δηλαδή, τους υποψηφίους που διαθέτουν όλες τις βασικές προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στην προκήρυξη. Σε αυτή τη φάση, που, όπως προαναφέρθηκε, αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Μαΐου, πραγματοποιείται ο ουσιαστικός έλεγχος των δικαιολογητικών που έχουν καταθέσει οι υποψήφιοι, δηλαδή, ο «αυτεπάγγελτος και κατ’ ένσταση έλεγχος». Όπως έχει γράψει το ένθετο «Καριέρα+Εργασία» της ΕφΣυν, ο συγκεκριμένος έλεγχος γίνεται από εξειδικευμένα στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής (σ.σ. περίπου 80 με 90 στο σύνολό τους) τα οποία κάνουν φύλλο και φτερό τα δικαιολογητικά που έχουν σταλεί με τους φακέλους από τους υποψηφίους και στη συνέχεια εισηγούνται σε τριμελή Επιτροπή που αποτελείται από συμβούλους του ΑΣΕΠ, με πλήρως αιτιολογημένο σκεπτικό, ποιες αιτήσεις εγκρίνουν και ποιες απορρίπτουν. Η συγκεκριμένη Επιτροπή εξετάζει τις σχετικές εισηγήσεις και με βάση τις αποφάσεις της καταρτίζονται οι οριστικοί πίνακες επιτυχόντων.

 

 

Πηγή:aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Πρόσκληση ΕΣΠΑ για e-business στην περιφέρεια Ηπείρου
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις εργασίας για Iατρούς στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς & Αιγαίου
Μενού