Παραγράφονται στο τέλος του έτους 3.979 υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 164

Πρόκειται για 3.979 υποθέσεις οι οποίες ήταν διάσπαρτες στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΚΕΜΕΕΠ), στην Υπηρεσία Ελέγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) και στις ΔΟΥ.

Σε 3.979 ανέρχονται οι υποθέσεις ποινικών αδικημάτων φοροδιαφυγής μεγάλου ύψους που κινδυνεύουν να παραγραφούν.

Αυτό επισημαίνει σε ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης. Πρόκειται για 3.979 υποθέσεις οι οποίες ήταν διάσπαρτες στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΚΕΜΕΕΠ), στην Υπηρεσία Ελέγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) και στις ΔΟΥ της χώρας.

Πρόκειται για υποθέσεις που εκκρεμούν ακόμη προς έρευνα μετά από παραγγελίες των Οικονομικών Εισαγγελέων, για τη διενέργεια ελέγχων σε υπόπτους για φοροδιαφυγή και αδικαιολόγητο πλουτισμό. Οι παραγγελίες αυτές έχουν μείνει εδώ και πολλά χρόνια ανεκτέλεστες.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, αυτές μεταφέρθηκαν βιαστικά στη νέα ελεγκτική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία όμως ακόμα υπολειτουργεί και έτσι δημιουργείται ο κίνδυνος παραγραφής πολλών εξ αυτών στο τέλος του έτους.

Σημειώνεται ότι η νέα ελεγκτική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών ονομάζεται «Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος», υπάγεται απευθείας στον υπουργό Οικονομικών, εποπτεύεται από την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος και θα μπορεί να ανακρίνει υπόπτους για την τέλεση ποινικών φορολογικών αδικημάτων, να διενεργεί έρευνες στις επαγγελματικές εγκαταστάσεις τους, στα αρχεία, τα φορολογικά βιβλία και τα στοιχεία που τηρούν.

 

Πηγή:e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Βαρέα & Ανθυγιεινά: Μείωση 32% ζητούν οι Θεσμοί (πόρισμα)
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις εργασίας Μηχανικών στην Ελλάδα & στο Εξωτερικό
Μενού