Χριστουγεννιάτικο «δώρο» από την κυβέρνηση – Ποιοι θα πάρουν έξτρα χρήματα

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 199

«Εάν το Νοέμβριο υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια να πετύχουμε και να υπερκαλύψουμε το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος, προφανώς αυτός ο δημοσιονομικός χώρος θα αξιοποιηθεί», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ανοίγοντας παράθυρο για πρόσθετα θετικά μέτρα που θα ελαφρύνουν τα νοικοκυριά.

Χαρακτηριστικά σημείωσε για το αν θα δοθεί τον Δεκέμβριο κοινωνικό μέρισμα. «Εμείς λοιπόν έχουμε πει ότι θα δίδεται σταθερά κάθε χρόνο τον Δεκέμβριο. Η οικονομική πολιτική πρέπει να ασκείται με υπευθυνότητα και όχι με συνθήματα. Αυτή τη στιγμή κοιτάμε μόνο το πετρέλαιο θέρμανσης. Κάθε φορά όμως όλο και αιφνιδιάζουμε. Αν λοιπόν τον Νοέμβριο υπάρχει κάποιο περιθώριο θα δούμε πως θα αξιοποιηθεί» ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

Πληροφορίες από Τα Νέα αναφέρουν ότι από τα σχέδια του οικονομικού επιτελείου έχει αποκλειστεί η χορήγηση μερίσματος σε συνταξιούχους και σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τακτική που ακολουθούσε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Ειδικά για τους συνταξιούχους, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στη λεγόμενη 13η σύνταξη λέγοντας ότι «επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν να διανείμει νωρίτερα το πρωτογενές πλεόνασμα. Άρα, αυτό που δινόταν το Δεκέμβριο δόθηκε τον Μάιο» για να προσθέσει ότι το επίδομα στους συνταξιούχους θα δίνεται σταθερά από το 2020 το Δεκέμβριο.

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΑΣΕΠ: Πότε η προκήρυξη για 2.450 προσλήψεις στην Υγεία (χρονοδιάγραμμα)
Προηγούμενο άρθρο
ΟΑΕΔ: Δύο προγράμματα για προσλήψεις 2.250 ανέργων σε ΟΤΑ και Δημόσιο (κριτήρια)
Μενού