Αλλάζει ο Κανονισμός Παροχών του ΕΟΠΠΥ

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 169

Σε αλλαγές στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) προχωρά άμεσα ο ΕΟΠΥΥ, όπως προκύπτει από τις συζητήσεις με τις ιδιωτικές κλινικες για τη διάθεση κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Στις συναντήσεις των τελευταίων ημερών συζητείται, μεταξύ άλλων, ο τρόπος διεύρυνσης της αξιοποίησης κρεβατιών ΜΕΘ ιδιωτικών κλινικών ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες και του δημοσίου τομέα. Η ΠΕΙΚ εξέφρασε την πρόθεση της να καλύψει τις ανάγκες σε κλίνες ΜΕΘ στην Αττική, ώστε να απορροφηθεί η λίστα αναμονής. Σύμφωνα με πληροφορίες, Αριστοτέλους και ΕΟΠΥΥ ζητούν τη διάθεση 70 με 80 κλινών πανελλαδικά, αλλά σε αυτή τη φάση συμφωνήθηκε αρχικά η διάθεση 27 κλινών στην Αττική και άλλων 18 στην υπόλοιπη χώρα.

Αλλά για να ενεργοποιηθεί αυτή η δυνατότητα, δηλαδή να μπορεί το ΕΚΑΒ να μεταφέρει με δική του απόφαση σε ιδιωτικές κλινικές ασθενείς που χρειάζονται να εισαχθούν σε ΜΕΘ, απαιτούνται αλλαγές στον ΕΚΠΥ. Σε αυτή την κατεύθυνση, μια Ομάδα Εργασίας επεξεργάζεται τις αλλαγές τις οποίες και αναμένεται να παρουσιάσει έως το τέλος του Φεβρουαρίου. Ακόμη εξετάζεται η αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ σε ποσοστό ανάλογο της αύξησης του ΑΕΠ, αλλά και η μείωση του ΦΠΑ στο 13% από 24% που ισχύει σήμερα.

Πηγή: News4Health.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Καταργείται η προκήρυξη 4Κ/2019 του ΑΣΕΠ
Προηγούμενο άρθρο
Αναδρομικά συνταξιούχων: Η «μάχη των μαχών» στο ΣτΕ – Τι υποστήριξαν οι δύο πλευρές
Μενού