Συμβασιούχοι ΕΣΠΑ – Δηλώσεις Θεοδωρικάκου: Νέες αντιδράσεις – Είχε δεσμευθεί, λένε οι εργαζόμενοι

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 302

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις μετά την αποκάλυψη της aftodioikisi.gr ότι κατά τη διάρκεια της προχθεσινής του συνάντησης με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο διαγωνισμών του ΑΣΕΠ στο πρότυπο του «Βοήθεια στο Σπίτι» για την πρόσληψη συμβασιούχων ΕΣΠΑ που εργάζονται επί σειρά ετών στους δήμους.

Έτσι, μετά τους εργαζόμενους στα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ,  με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Βρεφονηπιοκόμων Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, τονίζει ότι σε προ εξαμήνου συνάντηση, ο υΠΕΣ είχε υποσχεθεί ότι αμέσως μετά το «Βοήθεια στο Σπίτι», θα επιχειρούσε να λύσει πρόβλημα των συμβασιούχων ΕΣΠΑ των παιδικών σταθμών. «Ζητήσαμε από τον υπουργό, ανάλογη προκήρυξη με αυτή του προγράμματος Βοήθεια στο σπίτι με αυξημένη μοριοδότηση για τους ήδη υπάρχοντες εργαζόμενους με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Τώρα ο υπουργός έρχεται και το αποκλείει στις χθεσινές του δηλώσεις. Οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι ΕΣΠΑ, δεν αποτελούν παιχνίδι και μπαλάκι κανενός κυβερνώντος. Πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να δώσει λύση και στο πρόβλημα στο δικό μας κλάδο, που υπάρχουν απέραντες ελλείψεις σε παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς, όπως πολύ καλά έπραξε με τους συναδέλφους στο πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι», τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Σε χθεσινές του δηλώσεις ο Υπουργός Εσωτερικών Κύριος Θεοδωρικάκος, σε συνάντηση που είχε με την ΠΟΕ ΟΤΑ, φάνηκε ρητά κατηγορηματικά αρνητικός στο θέμα των εργαζομένων συμβασιούχων ΕΣΠΑ σε ότι αφορά τη μονιμοποίησή τους, μετά από σειρά συνεχόμενων ετών εργασίας, σε πολλές περιπτώσεις και πάνω από 15 χρόνια.

Σε ότι αφορά το κλάδο το δικό μας και τους συναδέλφους στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς με συμβάσεις ΕΣΠΑ, που κάθε χρόνο ανανεώνονται συνεχώς, αφού οι συνάδελφοι καλύπτουν πάγιες και διαρκή ανάγκες, με τα ίδια καθήκοντα όπως το μόνιμο προσωπικό, επί σειρά πολλών ετών, σε συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του Συλλόγου Βρεφονηπιοκόμων Ηπείρου και Ιονίων Νήσων Κύριος ΣΤΕΦΆΝΟΥ ΧΡΉΣΤΟΣ, πριν από 6 μήνες στα Ιωάννινα με τον υπουργό κύριο Θεοδωρικάκο, με σχετικό υπόμνημα που του καταθέσαμε τότε για το θέμα των εργαζομένων συμβασιούχων ΕΣΠΑ στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς, μας υποσχέθηκε τότε, ότι μόλις τελειώσει με το «Βοήθεια στο σπίτι», θα ασχοληθεί και με το δικό μας κλάδο και το πρόβλημα που αφορά χιλιάδες εργαζόμενους εδώ και πολλά χρόνια, σε ένα ευαίσθητο χώρο που αφορά παιδιά προσχολικής ηλικίας. Ζητήσαμε από τον υπουργό, ανάλογη προκήρυξη με αυτή του προγράμματος Βοήθεια στο σπίτι με αυξημένη μοριοδότηση για τους ήδη υπάρχοντες εργαζόμενους με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Τώρα ο υπουργός έρχεται και το αποκλείει στις χθεσινές του δηλώσεις. Οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι ΕΣΠΑ, δεν αποτελούν παιχνίδι και μπαλάκι κανενός κυβερνώντος. Πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να δώσει λύση και στο πρόβλημα στο δικό μας κλάδο, που υπάρχουν απέραντες ελλείψεις σε παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς, όπως πολύ καλά έπραξε με τους συναδέλφους στο πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι.

Για μια ακόμη φορά ζητάμε ως Σύλλογος Βρεφονηπιοκόμων Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, άμεσα την έκδοση προκύρηξης για μόνιμο προσωπικό και τακτοποίηση των συμβασιούχων ΕΣΠΑ που εργάζονται για πολλά συνεχόμενα χρόνια, με αυξημένη μοριοδότηση στη προκύρηξη. Να σταματήσουν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης στο χώρο των Βρεφονηπιακών σταθμών, τύπου δίμηνων συμβάσεων και κοινωφελούς εργασίας προγραμμάτων. Οι ευαίσθητες αυτές ηλικίες των παιδιών προσχολικής αγωγής, δε μπορούν να αλλάζουν συνεχώς πρόσωπα και παιδαγωγούς, από δίμηνες συμβάσεις. Οι πρόχειρες λύσεις σε αυτόν τον ευαίσθητο κλάδο, να σταματήσουν άμεσα και τα αρμόδια υπουργεία, Εσωτερικών και Εργασίας, να βρούνε λύση να προβούν άμεσα στην έκδοση προκύρηξης για μόνιμο προσωπικό.

Για το ΔΣ

Συλλόγου Βρεφονηπιοκόμων

Ηπείρου και Ιονίων Νήσων

Ο πρόεδρος

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΑΠΔ Δώρου Πάσχα: Πώς θα υποβληθεί (εγκύκλιος)
Προηγούμενο άρθρο
Υπ. Οικονομικών: Εξετάζει τρίτο πακέτο στήριξης της αγοράς – Τα σενάρια
Μενού