«Έτοιμα» τα νέα μέτρα -Σχέδιο για κυλιόμενο ωράριο σε δημόσιο & ιδιωτικό τομέα

Κοινοποιήστε το άρθρο

Κυλιόμενο ωράριο στο Δημόσιο, αλλά και στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομές, μικρότερο αριθμό ατόμων που θα μπορούν να παρίστανται σε κάθε είδους κοινωνική εκδήλωση, ακόμη μικρότερες παρέες στα τραπέζια της εστίασης περιλαμβάνονται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στα μέτρα που εισηγούνται στον πρωθυπουργό οι λοιμωξιολόγοι.

Ενα από τα κύρια ερωτήματα αυτή την ώρα είναι αν τα μέτρα θα αφορούν τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές ή σε όλη την Αττική. Θεωρείται πάντως δύσκολη η εφαρμογή μέτρων «σπαστών, κατά περιοχή».

Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων παραδίδεται στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα λάβει τις τελικές αποφάσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν αύριο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα. Θα τεθούν σε ισχύ από μεθαύριο, Τετάρτη.

Ειδικότερα, η εφαρμογή του μέτρου του κυλιόμενου ωραρίου τόσο στο δημόσιο, όσο και σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα θα έχει ως συνέπεια την αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς στις ώρες αιχμής. Παράλληλα, θεωρείται βέβαιο ότι ακόμη λιγότεροι από τους 50 στους κλειστούς χώρους και 100 στους ανοιχτούς θα μπορούν να παρίστανται σε κάθε είδους εκδηλώσεις και τελετές (όπως γάμοι, βαπτίσεις κλπ), ενώ ακόμη λιγότεροι θα μπορούν να κάθονται ως παρέα στα εστιατόρια και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Όσον αφορά την καθολική χρήση μάσκας, που τις τελευταίες ημέρες έχει έρθει στο προσκήνιο, πρόκειται για ένα μέτρο που ο Κ. Μητσοτάκης θα ήθελε να αποφύγει.

Ο λόγος είναι ότι πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα.

Ωστόσο βρίσκεται στο τραπέζι και δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα. Eίναι πιθανό σε πρώτη φάση να επεκταθεί σε κλειστούς χώρους, όπου τώρα δεν επιβάλλεται.

 

Πηγή:aftodioikisi.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *