ΟΑΕΔ -Κοινωφελής εργασία: Τελευταία εβδομάδα αιτήσεων -Πότε οι προσωρινοί πίνακες των 25.000 θέσεων

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 621

Τεράστιος είναι ο αριθμός των αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 100.000, ενώ ακόμα απομένουν 7 ημέρες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Υπενθυμίζουμε ότι η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους λήγει 18 Μαρτίου ώρα 11.00 και γίνεται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου gov.gr (https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/programmata-koinophelous-kharaktera).

Με το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας θα προσληφθούν 25.000 άνεργοι σε Δήμους, Περιφέρειες, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και λοιπούς φορείς. Από αυτές τις θέσεις οι 11.801 αφορούν άνεργους υποχρεωτικής εκπαίδευσης (ΥΕ), 6.575 θέσεις άνεργους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ), 3.114 άνεργους τεχνολογικής εκπαίδευσης (ΤΕ) και 3.510 άνεργους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ΠΕ).

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι προσωρινοί πίνακες των αποτελεσμάτων για τους ωφελούμενους της προκήρυξης αναμένεται να εκδοθούν μέχρι τα τέλη Απριλίου. Θα ακολουθήσει η διαδικασία ενστάσεων και στη συνέχεια οι οριστικοί πίνακες. Στόχος του ΟΑΕΔ είναι οι ωφελούμενοι να προσληφθούν στις υπηρεσίες εντός του Μάη ή το αργότερο αρχές Ιουνίου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

— Τοποθέτηση σε συγκεκριμένη θέση απασχόλησης για 8 μήνες σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς και Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων.

— Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης έως 150 ωρών, το οποίο θα οδηγεί στην πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης.

Πώς θα κάνετε αίτηση

Η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους ανέργους γίνεται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, (www.gov.gr) επιλέγοντας το “Εργασία και Ασφάλιση”- “Αποζημιώσεις και Παροχές” – “Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα”(https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/programmata-koinophelous-kharaktera). Στη συνέχεια επιλέγουν “Είσοδος στην Υπηρεσία” και “Είσοδος στο Σύστημα” καταχωρώντας τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ.

Οι δυνητικά ωφελούμενοι ηλικίας έως και 54 ετών στην αίτησή τους επιλέγουν επίσης από ένα έως δύο θεματικά αντικείμενα για το πρόγραμμα κατάρτισης που θα παρακολουθήσουν. Επισημαίνεται ότι για τους δυνητικά ωφελούμενους ηλικίας 55 ετών και άνω η εν λόγω επιλογή είναι προαιρετική.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Στις προτάσεις που θα μελετήσει και θα καταθέσει η ΕΕ για την ενέργεια εντάχθηκε το «Σχέδιο 6 σημείων» του Κυρ. Μητσοτάκη
Προηγούμενο άρθρο
ΑΣΕΠ: Προσλήψεις 1.649 ατόμων στο υπ. Πολιτισμού (προκήρυξη)
Μενού