Ποιοι θα έχουν έξτρα μόρια στους διαγωνισμούς για ΕΠΟΠ

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 298

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στη μοριοδότηση των δοκίμων εφέδρων αξιωματικών για τη συμμετοχή τους στην προκήρυξη θέσεων ΕΠΟΠ.

Μοριοδότηση

«Το ισχύον θεσμικό πλαίσιο παρέχει τη δυνατότητα σε όσους κατά τη διάρκεια της θητείας τους υπηρέτησαν ως δόκιμοι έφεδροι αξιωματικοί και συμμετέχουν ως υποψήφιοι σε διαγωνισμούς πρόσληψης ΕΠΟΠ, να λάβουν επιπλέον μοριοδότηση από τους λοιπούς υποψηφίους». Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Δερμεντζόπουλος με θέμα «Μοριοδότηση των Δοκίμων Έφεδρων Αξιωματικών για συμμετοχή τους στην προκήρυξη θέσεων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ)».

Με το άρθρο 3 του ν. 2936/2001 «Επαγγελματίες Οπλίτες και άλλες διατάξεις» (Α’ 166), καθορίζονται «οι ειδικότητες, τα υποβλητέα δικαιολογητικά, ο χρόνος υποβολής, ο τρόπος υγειονομικής εξέτασης των υποψηφίων, η συγκρότηση και λειτουργία των εξεταστικών επιτροπών, ο τρόπος κύρωσης των πινάκων επιτυχόντων και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Kριτήρια και διαδικασία

«Με το ίδιο άρθρο καθορίζεται ότι, με Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο εκδίδεται ύστερα από πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας μετά από εισήγηση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), καθορίζονται τα κριτήρια και η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων ΕΠΟΠ», πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Στο άρθρο 1 του ΠΔ 292/2001 (Α’ 204), καθορίζονται τα κριτήρια επιλογής και η μοριοδότηση, βάσει των οποίων επιλέγονται οι υποψήφιοι ΕΠΟΠ για πρόσληψη» σημείωσε και συμπλήρωσε: «Μεταξύ άλλων, μοριοδοτείται ο χρόνος προϋπηρεσίας στην ειδικότητα, στην οποία οι υποψήφιοι επιθυμούν να καταταγούν (υπολογίζεται ως προϋπηρεσία και η θητεία στις Ένοπλες Δυνάμεις, μόνο στην ίδια ή σε αντίστοιχη ειδικότητα άλλου κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων), καθώς και ο χρόνος που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις».

Η προϋπηρεσία στην ειδικότητα όσων εκπλήρωσαν τη στρατεύσιμη στρατιωτική υποχρέωσή τους «μοριοδοτείται αναλόγως των μηνών υπηρεσίας (π.χ. χρόνος υπηρεσίας έως 12 μήνες με 200 μονάδες, άνω των 12 μηνών -2- με 250 μονάδες), η δε μοριοδότηση του χρόνου υπηρεσίας που εκπληρώνει ή εκπλήρωσε ο υποψήφιος στις Ένοπλες Δυνάμεις προκύπτει από το σύνολο των μηνών υπηρεσίας του επί 10», σύμφωνα με τον υπουργό.

«Οι δόκιμοι έφεδροι αξιωματικοί εκπληρώνουν στρατεύσιμη στρατιωτική υποχρέωση 5 επιπλέον μηνών, από την αντίστοιχη των στρατευσίμων» υπογράμμισε ο κ. Παναγιωτόπουλος και ως εκ τούτου «οι υποψήφιοι, σε διαγωνισμούς πρόσληψης ΕΠΟΠ, έφεδροι αξιωματικοί σε έναν ανάλογο υπολογισμό μοριοδότησης θα λάβουν επιπλέον μοριοδότηση 100 μονάδων (50 από την προϋπηρεσία στην ειδικότητα και 50 από τον χρόνο υπηρεσίας) από τους λοιπούς στρατευσίμους, συνεπεία της ιδιότητας με την οποία υπηρέτησαν στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων».

aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Επίδομα βενζίνης: Με κωδικούς Taxis το εκπτωτικό κουπόνι -Ποια εισοδήματα αφορά
Προηγούμενο άρθρο
Πώς θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα δημιουργίας χώρων φύλαξης βρεφών σε 120 μεγάλες επιχειρήσεις
Μενού