Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: 80 εκατ. για προσλήψεις γεωργικών συμβούλων

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 388

Πιστοποιημένους γεωργικούς συμβούλους ζητά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ΥΠΑΑΤ, με την χθεσινή έκδοση πρόσκλησης ενδιαφέροντος του υπο- Μέτρου 2.1 “Χρήση συμβουλευτικών υπηρεσιών στο γεωργικό τομέα”, προϋπολογισμού ύψους 80.000.000 €, για όλη την επικράτεια, σύμφωνα με το οποίο θα προσληφθούν εξειδικευμένοι αγροτικοί σύμβουλοι που θα παρέχουν στους αγρότες δωρεάν υπηρεσίες διαχείρισης της γεωργικής εκμετάλλευσης.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει ως εξής:

Εκδόθηκε η πρόσκληση ενδιαφέροντος του υπο- Μέτρου 2.1 «Χρήση συμβουλευτικών υπηρεσιών στο γεωργικό τομέα – Στήριξη για αποκόμιση οφέλους από τη χρήση συμβουλευτικών υπηρεσιών» του Μέτρου 2: «Συμβουλευτικές υπηρεσίες, υπηρεσίες διαχείρισης γεωργικής εκμετάλλευσης και υπηρεσίες αντικατάστασης στην εκμετάλλευση» του ΠΑΑ 2014-2020. Ο προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε  80.000.000 € για όλη την επικράτεια.

Η πρόσκληση εκδόθηκε χθες, 28 Μαρτίου, μετά από συνεργασία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Γεωργαντά, του υφυπουργού κ. Γιώργου Στύλιου και του αρμοδίου Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών  κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, αφού είχε προηγηθεί εκτενής διαβούλευση, ανοικτή, αλλά και με φορείς συναφούς ενδιαφέροντος.

Η ενεργοποίηση του υπο-Μέτρου των Γεωργικών Συμβουλών δίνει τη δυνατότητα σε γεωργούς να έχουν συμβουλευτική υποστήριξη για σημαντικά θέματα που αφορούν την εκμετάλλευσή τους, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες θα παρέχονται από πιστοποιημένους φορείς που διαθέτουν εξειδικευμένους Γεωργικούς Συμβούλους που, επίσης, έχουν πιστοποιηθεί από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Το υπο-Μέτρο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο με ποσοστό 100%.

Η πρόσκληση του υπο-Μέτρου 2.1, αναρτάται στις ιστοσελίδες του ΥΠ.Α.Α.Τ.,  www.agrotikianaptixi.gr και www.minagric.gr.

πηγή: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΟΠΕΚΑ: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού
Προηγούμενο άρθρο
ΟΑΕΔ: Προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα
Μενού