ΑΣΕΠ –2Γ/2022 – Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του γραπτού διαγωνισμού

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 4K

Προ των πυλών βρίσκεται η έκδοση των αποτελεσμάτων του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, η οποία ωστόσο αναμένεται να γίνει μετά τις κάλπες των εθνικών εκλογών.

Παρότι οι προσπάθειες της Ανεξάρτητης Αρχής είχαν επικεντρωθεί στην δημοσίευση των αποτελεσμάτων τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν τις κάλπες της 21ης Μάη, αυτό τελικά δεν κατέστη εφικτό. Με δεδομένο ότι πλέον εισήλθαμε στην τελευταία εβδομάδα των εκλογών, το ΑΣΕΠ σύμφωνα με πληροφορίες δεν θέλησε να υπάρξει καμία «ταύτιση» της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων με το προεκλογικό σκηνικό.

Πρόλαβε ΤΩΡΑ να εξασφαλίσεις τα απαιτούμενα μόρια που θα οδηγήσουν στις τρέχουσες Προκηρύξεις του ΑΣΕΠ!

Στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, που τρέχουν διαρκώς αυτό το χρονικό διάστημα, απαιτούνται ως τυπικά προσόντα, η γνώση Αγγλικών και Υπολογιστών. Το freestudies.gr παρέχει ΔΩΡΕΑΝ σε Όλους, την εξασφάλιση αυτών των εφοδίων, άμεσα και από το σπίτι σας!

Για την Αναγνωρισμένη Πιστοποίηση Αγγλικών  (B2,C1,C2) δείτε ΕΔΩ:

aitisi-endiaferontos-onlineAGGLIKA

Για τo πιστοποιητικό της Πληροφορικής δείτε ΕΔΩ:

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία των Ελληνικών Κέντρων Δια Βίου Μάθησης στο τηλέφωνο: 2107101894

Ιστοσελίδα επιμορφωτικού προγράμματος: freestudies.gr

E-mail επικοινωνίας: elearn.elkedim@gmail.com

«Είμαστε εντός χρονοδιαγραμμάτων»

Πλέον στην Ανεξάρτητη Αρχή, όλοι εργάζονται «πυρετωδώς» ώστε να δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα αμέσως μετά τις εκλογές και το αργότερο μέχρι τέλη Μάη. Εξάλλου σημειώνουμε ότι στις 20 Μαρτίου 2023, υπήρξε ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής Διαγωνισμού (Κ.Ε.Δ.) με την οποία ανακοινώθηκε η έναρξη της διαδικασίας βαθμολόγησης των απαντητικών φύλλων των υποψηφίων στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό. Μάλιστα τότε, πηγές του ΑΣΕΠ μιλώντας στην aftodioikisi.gr, τόνιζαν με έμφαση ότι «χρειάζονται περίπου δύο μήνες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου και βαθμολόγησης για να γίνει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων». 

«Είμαστε σχεδόν μέσα στα συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα», αναφέρουν στελέχη του ΑΣΕΠ και σημειώνουν ότι αυτό έγινε «παρότι μεσολάβησε και η προκήρυξη των εκλογών». Αυτή την στιγμή έχει ολοκληρωθεί η βαθμολόγηση και τα απαντητικά φύλλα όλων των συμμετεχόντων στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό έχουν αποσταλεί στην Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού, η οποία, αφού ελέγξει την ορθότητα των καταχωρίσεων των βαθμολογιών στις οικείες καταστάσεις, θα συντάξει τους πίνακες κατάταξης κατά κατηγορία και κλάδο ή ειδικότητα και κατά φθίνουσα σειρά συνολικής βαθμολογίας και θα τους αποστέλλει στο ΑΣΕΠ προκειμένου να τους δημοσιοποιήσει.

Σύντομα θα ξεκινήσει και το β’ στάδιο

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων και την ολοκλήρωση του α’ σταδίου, θα ξεκινήσει το β’ στάδιο για τον διορισμό των επιτυχόντων. Ειδικότερα το ΑΣΕΠ θα ξεκινήσει να εκδίδει προκηρύξεις, που θα προκύπτουν σύμφωνα με τις ανάγκες των δημοσίων υπηρεσιών και τον προγραμματισμό προσλήψεων που έχει εγκρίνει το υπουργείο Εσωτερικών για το 2023.

Στις συγκεκριμένες προκηρύξεις θα έχουν δικαίωμα να κάνουν αίτηση αποκλειστικά μόνο όσοι βρίσκονται στους πίνακες επιτυχόντων του ΑΣΕΠ. Διοριστέοι θα κρίνονται όσοι προηγούνται σε βαθμολογία ανά κλάδο και ειδικότητα στους πίνακες του ΑΣΕΠ. Οι προκηρύξεις θα ζητούν επίσης από τους υποψηφίους και κάποια πρόσθετα και τυπικά προσόντα, που θα είναι απαραίτητα για τη συμμετοχή των υποψηφίων.

Επίσης πρέπει να διευκρινιστεί ότι επιτυχόντες στον γραπτό διαγωνισμό θεωρούνται μόνο όσοι έχουν πιάσει τη βάση και στα δύο μαθήματα που εξετάστηκαν. Η βάση έχει οριστεί στις 55 μονάδες για κάθε μάθημα. Η συνολικά βαθμολογία των υποψηφίων προκύπτει από το άθροισμα της σταθμισμένης βαθμολογίας που έχει συγκεντρώσει κάθε υποψήφιος και στα δύο μαθήματα.

Σημειώνουμε ότι η Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού (ΚΕΔ) έχει ενημερώσει ότι θα λάβει ως σωστές 17 ερωτήσεις της Δοκιμασίας Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας (39, 47, 48, 51, 52, 53, 54, 58, 60, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 70 και 73) στις οποίες προέκυψε το πρόβλημα με τις φωτοσκιάσεις, ενώ άλλαξε τις ορθές απαντήσεις σε 2 ερωτήσεις από την Εξέταση Γνώσεων.

πηγή: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Ο καλύτερος Απρίλιος όλων των εποχών για τον τουρισμό της Ρόδου
Προηγούμενο άρθρο
Η Ελλάδα υπέβαλε το τρίτο αίτημα πληρωμής από το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 1,72 δισ. ευρώ
Μενού