Προσλήψεις 800 ατόμων στη Δικαστική Αστυνομία (ΦΕΚ)

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 7K

Σε άμεση προτεραιότητα θέτει το ΑΣΕΠ την έκδοση της προκήρυξης για τις προσλήψεις στη Δικαστική Αστυνομία, αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Το ένστολο τμήμα της Δικαστικής Αστυνομίας θα στελεχωθεί από μόνιμα τοποθετημένα στα κατά τόπους δικαστήρια ένστολα και ένοπλα στελέχη, στα βασικά καθήκοντα των οποίων θα είναι η φύλαξη των δικαστικών μεγάρων και των δικαστικών αιθουσών καθώς και η εκτέλεση ποινικών αποφάσεων και επιδόσεων δικογράφων.

Το πολιτικό – επιστημονικό προσωπικό θα παρέχει τις εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις τους σε κρίσιμους τομείς και σε ζητήματα επί εκκρεμών δικών, επικουρώντας ουσιαστικά τους δικαστές και τους εισαγγελείς στο έργο τους.

Θέσεις

1. Στην Υπηρεσία Δικαστικής Αστυνομίας πολιτικού τομέα συστήνονται εκατόν εβδομήντα (170) οργανικές θέσεις των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ

2. Στην Υπηρεσία Δικαστικής Αστυνομίας αστυνομικού τομέα συστήνονται εξακόσιες τριάντα (630) οργανικές θέσεις των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ

Ηλικία

Ορίζεται ως κατώτατο όριο ηλικίας διορισμού το δέκατο ένατο (19ο) έτος. Για το προσωπικό του αστυνομικού τομέα ορίζεται ανώτατο όριο ηλικίας διορισμού το τριακοστό πέμπτο (35ο) έτος.

Ως ημέρα γέννησης θεωρείται η 1η Ιανουαρίου του έτους γέννησης για το κατώτατο όριο και η 31η Δεκεμβρίου του αντίστοιχου έτους για το ανώτατο όριο

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την Δικαστική Αστυνομία και τις 800 μόνιμες θέσεις, σκυτάλη παίρνει το ΑΣΕΠ και οι υποψήφιοι που προετοιμάζονται για να καταθέσουν τα χαρτιά τους και κυρίως για να φτιάξουν σωστά και έγκυρα και το Ηλεκτρονικό Μητρώο ΑΣΕΠ τους χωρίς λάθη.

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό έγγραφο

πηγή: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΑΣΕΠ-2Ε/2022: Βγήκαν οι αρχικοί πίνακες
Προηγούμενο άρθρο
Αύξηση 32% στις αιτήσεις για τις επαγγελματικές σχολές της ΔΥΠΑ
Μενού