ΑΣΕΠ: Έρχεται μεγάλη προκήρυξη μόνο Δ.Ε. και Υ.Ε για μόνιμους διορισμούς στο Δημόσιο

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 384

Νέα μεγάλη προκήρυξη ετοιμάζει το ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων στο δημόσιο, σε ΟΤΑ και φορείς δημόσιους φορείς, αποκλειστικά των κατηγοριών Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΔΕ, ΥΕ).

Η προκήρυξη θα αφορά υπουργεία, δήμους, περιφέρειες και άλλους δημόσιους οργανισμούς. Η συγκεκριμένη προκήρυξη είναι συνέχεια των δύο μεγάλων προκηρύξεων της Ανεξάρτητης Αρχής για όσους πέτυχαν στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Ηδη έχει εκδοθεί η προκήρυξη που αφορά την κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε), ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να βγει και αυτή που αφορά του επιτυχόντες Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε).

Σημειώνουμε ότι οι ΔΕ και ΥΕ δεν συμμετείχαν στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Με δεδομένο λοιπόν ότι ο επόμενος που πιθανά θα συμπεριλάβει και τις κατηγορίες (Δ.Ε και Υ.Ε) θα πραγματοποιηθεί το νωρίτερο το 2025, για τις μόνιμες προσλήψεις του 2024 που αφορούν τις συγκεκριμένες εκπαιδευτικές βαθμίδες θα ακολουθηθεί η διαδικασία των διορισμών με βάση συστήματος μοριοδότησης.

Οι μόνιμοι διορισμοί λοιπόν για τους Δ.Ε και Υ.Ε θα γίνουν μέσω της μεγάλης προκήρυξης που θα εκδώσει το ΑΣΕΠ από το νέο χρόνο, ενώ πιθανά να υπάρξουν και άλλες προκηρύξεις ανάλογα με τον προγραμματισμό των υπηρεσιών του Δημοσίου για τις μόνιμες προσλήψεις του 2024.

Με βάσει τα παραπάνω, οι αντίστοιχες προκηρύξεις για τους διορισμούς θα πραγματοποιηθούν με βάση το συστήματος μοριοδότησης, στο οποίο προβλέπονται:

Για την ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Δ.Ε.

Μοριοδότηση Βαθμού Βασικού Τίτλου Σπουδών

Ενδεχόμενη Εμπειρία

Ξένες Γλώωσες

Γνώση Χειρισμού Ηλεκτρονικού Υπολογιστή

Για την Κατηγορία Υ.Ε.

Ο τίτλος σπουδών τριταξίου Γυμνασίου ή Δημοτικού (για όσους αποφοίτησαν έως το 1980).

Ο χρόνος ανεργίας,

Η εμπειρία,

Ο αριθμός ανηλίκων τέκνων και η ηλικία.

πηγή: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΟΠΕΚΑ: Ποιες πληρωμές επιδομάτων ολοκληρώνονται σήμερα
Προηγούμενο άρθρο
Λήγει αύριο η προθεσμία για το πρόγραμμα νέας επιχειρηματικότητας με επιχορήγηση 14.800 ευρώ
Μενού