Δημόσιες υπηρεσίες- υπάλληλοι: Αναλυτικά οι αλλαγές εργασίας λόγω καύσωνα (εγκύκλιος)

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 99

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (Ε.Μ.Υ.) σχετικά με το κύμα καύσωνα και κατόπιν συσκέψεως με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε εγκύκλιο στην οποία περιγράφονται αναλυτικά τα μέτρα προστασίας υπέρ της υγείας των δημοσίων υπαλλήλων καθώς και ο τρόπος λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών κατά τις ημέρες που σημειώνονται ακραία υψηλές θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών κελσίου, δηλαδή καύσωνας από σήμερα, Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 έως και Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠΕΣ και σε συνέχεια όσων έγραψε χθες η aftodioikisi.gr για τους δημόσιους υπαλλήλους -οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες- προβλέπεται η εφαρμογή τηλεργασίας λόγω του επερχόμενου καύσωνα.

Εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, λόγω της φύσης των καθηκόντων τους, τότε μπορούν να μην προσέλθουν στην υπηρεσία τους κάνοντας χρήση ειδικής άδειας. Η υπαγωγή τους στις ευπαθείς ομάδες διαπιστώνεται βάσει των σχετικών στοιχείων που τηρούνται ήδη για τον υπάλληλο ή σε συνεργασία με τον Ελεγκτή Ιατρό της Υπηρεσίας ή τον ιατρό εργασίας ή κατόπιν προσκόμισης από τον ίδιο τον υπάλληλο σχετικής ιατρικής γνωμάτευσης, από την οποία να προκύπτει η πάθηση.

Για τυχόν ραντεβού με Δημόσιες υπηρεσίες που έχουν προγραμματιστεί κατά τις ώρες αιχμής του καύσωνα (12.00-17.00), δύναται, κατόπιν αιτημάτων των πολιτών,  να επανεκτιμηθεί η πραγματοποίησή τους προς αποφυγή της ταλαιπωρίας και προς προστασία της υγείας αυτών.

Δείτε αναλυτικά τι αναφέρει η εγκύκλιος

aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Φορολογικές Δηλώσεις: Προαιρετικός ο IBAN για τους άνω των 65 ή με αναπηρία 67% και άνω
Προηγούμενο άρθρο
Εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης του Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας, 2ης περιόδου 2024 (Νέο Πλαίσιο)
Μενού