Παράταση της περιόδου υποβολής προτάσεων στο Leader μέχρι τις 9 Οκτωβρίου 2013

Κατηγορία: ΕΠ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΩΝ, ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 233

Παράταση της περιόδου υποβολής προτάσεων στο Leader μέχρι τις 9 Οκτωβρίου 2013 αποφασίστηκε από την Επιτροπή Διαχείρισης του τοπικού προγράμματος στη Θεσσαλονίκη.

Η παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των φακέλων υποψηφιότητας κρίθηκε αναγκαία διότι το χρονικό περιθώριο που είχε αρχικά δοθεί συνέπεσε με την περίοδο θερινών διακοπών τόσο των ενδιαφερομένων όσο και των δημόσιων υπηρεσιών και συμβούλων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αναπτυξιακής Ν. Θεσσαλονίκης, αυτό είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της ενεργοποίησης των ενδιαφερομένων παρά τις έντονες προσπάθειες του αρμόδιου φορέα αλλά και την καθυστέρηση υλοποίησης των απαραίτητων ενεργειών για τη συλλογή των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Ποια επενδυτικά σχέδια εντάσσονται στο Leader

Από το Leader Ν. Θεσσαλονίκης θα επιδοτηθούν με 50% επενδυτικά σχέδια των εξής κατηγοριών:

  • Αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων
  • Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επισκέψιμων αγροκτημάτων
  • Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί βιοτεχνικών μονάδων
  • Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών
  • Ιδρύσεις, επεκτάσεις και εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παραγωγής ειδών διατροφής μετά τη α΄ μεταποίηση
  • Ιδρύσεις επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί μικρής δυναμικότητας υποδομών διανυκτέρευσης
  • Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί χώρων εστίασης και αναψυχής
  • Ίδρυση και εκσυγχρονισμός γραφείων οργάνωσης, πληροφόρησης καi προώθησης αγροτικού τουρισμού
  • Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του τουρισμού της υπαίθρου (εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ειδικές μορφές τουρισμού, χώροι αθλοπαιδιών, χώροι γευσιγνωσίας)
  • Διατήρηση, αποκατάσταση και αναβάθμιση περιοχών, όπως βελτίωση – σήμανση μονοπατιών, φυτοτεχνικές εργασίες, τεχνικά έργα μικρής κλίμακας για την προστασία του εδάφους, διαμόρφωση θέσεων θέας, καθώς και δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης

Περιοχή εφαρμογής του τοπικού προγράμματος

Το τοπικό πρόγραμμα Leader αφορά μόνο την περιοχή των Δημοτικών Ενοτήτων:

Αγίου Γεωργίου, Απολλωνίας, Εγνατίας, Μαδύτου και Ρεντίνας του Δήμου Βόλβης, των Τοπικών/Δημοτικών Κοινοτήτων Βραχιάς, Διαβατών, Νέας Μαγνησίας και Ανατολικού του Δήμου Δέλτα, των Δημοτικών Ενοτήτων Ασσήρου και Λαγκαδά καθώς και των Τοπικών/Δημοτικών Κοινοτήτων Αγίου Βασιλείου, Βασιλουδίου, Γερακαρούς και Λαγκαδικίων του Δήμου Λαγκαδά, των Τοπικών/Δημοτικών Κοινοτήτων Ασβεστοχωρίου, Εξοχής και Φιλύρου του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, των Δημοτικών Ενοτήτων
Κουφαλίων και Χαλκηδόνος και των Τοπικών/Δημοτικών Κοινοτήτων Αγίου Αθανασίου, Αγχιάλου, Βαθύλακκου, Γέφυρας και Νέας Μεσήμβριας του Δήμου Χαλκηδόνος και των Δημοτικών Ενοτήτων Καλλιθέας και Μυγδονίας του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Επισημαίνεται ότι στις Δημοτικές Κοινότητες Διαβατών, Κουφαλίων και Λαγκαδά περιλαμβάνεται μόνο η εκτός σχεδίου περιοχή της Δ.Κ., ενώ με βάση το Τοπικό Πρόγραμμα υπάρχουν και επιπλέον περιορισμοί ως προς τη χωροθέτηση επιμέρους δράσεων, σύμφωνα με τα αναλυτικά αναφερόμενα στο Παράρτημα I της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.

Υποβολή προτάσεων στο Leader Θεσσαλονίκης

Οι επενδυτικές προτάσεις υποβάλλονται μέχρι τις 9 Οκτωβρίου 2013 στις 14:00 στα γραφεία της Αναπτυξιακής Ν. Θεσσαλονίκης, Πλούτωνος 27, 3ος όροφος, Θεσσαλονίκη, ΤΚ. 54655, είτε ιδιοχείρως είτε με συστημένη ταχυδρομική επιστολή ή ταχυμεταφορά με την ένδειξη «Για την πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος του τοπικού προγράμματος της Ο.Τ.Δ. ΑΝΕΘ».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητούν περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά με το πρόγραμμα Leader από την Αναπτυξιακή Νομού Θεσσαλονίκης στο τηλέφωνο 2310801070.

 

 

 

Μενού