ΕΣΕΕ: Πρόταση για πρόγραμμα επιχορήγησης επενδύσεων σε επιχειρήσεις λιανεμπορίου και εστίασης

Κατηγορία: ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 288

ESEEΤην εκκίνηση ενός προγράμματος επιχορήγησης για επενδύσεις σε επιχειρήσεις λιανεμπορίου και εστίασης, προτείνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου με επιστολή της προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη.Το προτεινόμενο πρόγραμμα, όπως σημειώνει η ΕΣΕΕ, θα βοηθήσει πολλές ΜμΕ επιχειρήσεις που βρίσκονται σε εξαιρετικά δεινή θέση και δύναται να προσφέρει μια πολύτιμη «χείρα βοηθείας» σε μία περίοδο που η ελληνική αγορά βιώνει μια πρωτοφανή δυσπραγία.

Η ΕΣΕΕ τόνισε ότι στις αρχές της χρονιάς το υπουργείο αποδέχθηκε ότι «το λιανεμπόριο αποτελεί δραστηριότητα με προφανή σημασία για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση θα προκηρυχθεί σύντομα ειδική δράση χρηματοδοτούμενη από το ΕΣΠΑ». Επιπλέον τόσο ο ίδιος ο υπουργός όσο και ο γενικός γραμματέας Επενδύσεων Γ. Γιαννούσης είχαν διακηρύξει την πρόθεσή τους να προετοιμάσουν μια ειδική προκήρυξη η οποία θα αφορά μόνο το λιανικό εμπόριο.

Με βάση, επομένως, τις δεδηλωμένες προθέσεις του υπουργείου αλλά και με το σοβαρό ενδεχόμενο της «απελευθέρωσης» της χρηματοδότησης από τη δράση των χρηματοδοτικών εργαλείων, η ΕΣΕΕ προτείνει τη δημιουργία προγράμματος επιχορήγησης για επενδύσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης για τις επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου και της εστίασης. Σύμφωνα με μελέτες του ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ αλλά και με άλλες έγκυρες μελέτες για τις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, πρόκειται για δύο κλάδους με προοπτικές για την ελληνική οικονομία και ιδιαίτερα σημαντική συμβολή στην απασχόληση.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Aύξηση των προσλήψεων κατά 63.000, τον Σεπτέμβριο.
Προηγούμενο άρθρο
51 Προσλήψεις με 8μηνα στο Δήμο Ωραιοκάστρου
Μενού