ΕΛΓΑ: Μέχρι 30 Ιουνίου η καταβολή ασφαλιστικών εισφορών

Κοινοποιήστε το άρθρο

elgaaaaaaaΗ παράταση αποφασίστηκε, κατόπιν εκτίμησης των οικονομικών δυσκολιών και την αδυναμία ορισμένων παραγωγών να ανταποκριθούν και να καταβάλουν τα οφειλόμενα έως τις 30 Απριλίου. Έως τις 30 Ιουνίου δηλαδή, παρατείνεται η εμπρόθεσμη καταβολή της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς του 2013 από τους αγρότες, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΑ.

Τις επόμενες ημέρες μάλιστα αναμένεται και η έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση, εκτιμώντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και την αδυναμία ορισμένων παραγωγών να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, που έληγε στις 30 Απριλίου 2014.

Με δεδομένο, ότι μετά τις 30 Ιουνίου 2014 δεν μπορεί να δοθεί άλλη παράταση, επισημαίνεται ότι οι παραγωγοί που υπέστησαν ζημιές το 2013, θα πρέπει εντός της παραπάνω προθεσμίας, να εξοφλήσουν τις ασφαλιστικές εισφορές, διότι σε αντίθετη περίπτωση δε θα λάβουν τις αποζημιώσεις που τους αναλογούν.

Πηγή: protothema.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *