Δωρεάν Μεταπτυχιακά Προγράμματα στην Πληροφορική από Κορυφαία Ελληνικά Πανεπιστήμια

Κατηγορία: ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 925

Η μεγάλη ταχύτητα των τεχνολογικών εξελίξεων αποτελεί πλέον ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της κοινωνίας. Ειδικότερα, κατά την διάρκεια των τελευταίων χρόνων, η ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη σε παγκόσμιο επίπεδο έχει αποτυπωθεί σε πολλές πτυχές της καθημερινής δραστηριότητας, ανεβάζοντας το επίπεδο διαβίωσης.

Η Πληροφορική είναι μία ταχέως εξελισσόμενη επιστήμη η οποία χαρακτηρίζεται από πολυπλοκότητα, σύνθετες πληροφορίες και μεγάλο όγκο δεδομένων. Το ίδιο σύνθετα είναι και τα επαγγέλματα του κλάδου αφού, λόγω της συνεχούς τεχνολογικής ανάπτυξης, δημιουργούνται διαρκώς νέες ειδικότητες. Ο πολυδιάστατος αυτός κλάδος κατατάσσεται επάξια στις επιστήμες υψηλής τεχνολογίας. Σήμερα, είναι σε θέση να υπηρετεί τις τέχνες και σχεδόν όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες του ανθρώπου, αλλά και την οικογενειακή ή ατομική του ζωή επηρεάζοντας όλες τις άλλες επιστήμες και τεχνολογίες.

Για τους λόγους αυτούς φιλοξενείται στην πλειοψηφία των πανεπιστημίων της ελληνικής επικράτειας, με αποτέλεσμα οι απόφοιτοι του τομέα να είναι πολυάριθμοι χωρίς όμως κάτι τέτοιο να λειτουργεί ως επιβαρυντικός παράγοντας στην απορρόφησή τους από την αγορά εργασίας, καθώς η τεχνολογική πρόοδος ανοίγει ολοένα και περισσότερους κλάδους στους οποίους οι απόφοιτοι των σχολών αυτών μπορούν να κριθούν απαραίτητοι. Ακολούθως, ταχέως αυξανόμενος είναι ο αριθμός και των μεταπτυχιακών προγραμμάτων στον τομέα αυτό.

Πολλοί βέβαια είναι αυτοί που αναρωτιούνται τι Μεταπτυχιακό να επιλέξουν, ειδικά με τόσες πολλές επιλογές ανάμεσα σε αξιόλογα προγράμματα πολλών Πανεπιστημίων, της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Δείτε εδώ τα Μεταπτυχιακά στην Πληροφορική

Ανοιχτές αιτήσεις στα Ετήσια εξ αποστάσεως Προγράμματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Εκπαίδευση Ενηλίκων με Μοριοδότηση για το ΑΣΕΠ 

Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Συμβουλευτική, Επαγγελματικός Προσανατολισμός και Mentoring

Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού Έργου

 

 

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Διαπολιτισμική και Συμπεριληπτική Εκπαίδευση
Προηγούμενο άρθρο
Δημιουργία εφαρμογών Android
Μενού