Ζαχαράκη: Μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου θα έχουν καλυφθεί τα κενά με αναπληρωτές

Κατηγορία: ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 126

«Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχουν καλυφθεί τα κενά σε αναπληρωτές», διαβεβαίωσε η υφυπουργός Παιδείας.   «Ικανοποιημένη» από την πρώτη ημέρα στα σχολεία δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη επισημαίνοντας ότι στην Ελλάδα μιλάμε για 14.480 σχολεία και περίπου 1,4 εκατ. μαθητές.

Όσον αφορά τη χρήση μάσκας από τους μαθητές η κυρία Ζαχαράκη είπε ότι «τα παιδιά προσπαθούν, ήταν όλα προσηλωμένα στις δασκάλες. Φαίνεται ότι τα παιδιά πειθαρχούν. Χθες έδειξαν αξιοθαύμαστη συνέπεια. Κανείς δεν θα επιθυμούσε πρώτη επαφή των παιδιών στα σχολεία με τη μάσκα. αλλά είναι μια εικόνα που καθιστά ασφαλή τα παιδιά τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένεις».

«Το μόνο που μας προβλημάτισε η επίθεση γονέα στην Κρήτη. Θα στηρίξουμε, θα είμαστε στο πλευρό των εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί έρχονται για να εφαρμόσουν αυτά που λέμε εμείς. Δεν είχαμε αντιδράσεις που ήταν πηγή προβληματισμού. Μεμονωμένα περιστατικά θα αντιμετωπιστούν άμεσα», διεμήνυσε η υφυπουργός Παιδείας.

Ερωτηθείσα για το λάθος με τις μάσκες η κυρία Ζαχαράκη σημείωσε ότι «είχαν δοθεί οι διαστάσεις από την επιτροπή. Προφανώς πρέπει να πούμε οτι στην αστοχία που υπήρξε θα υπάρξει διόρθωση. Εδώ είμαστε για να διορθώνουμε τις ανορθογραφίες».

Η κυρία Ζαχαράκη παραδέχθηκε ότι «υπάρχουν ελλείψεις σε καθηγητές» αλλά τόνισε ότι «άμεσα συγκεντρώνονται τα κενά για να τα ελέγξουμε. Σήμερα παίρνουμε τα κενά για να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση πρόληψης αναπληρωτών τις επόμενες 10 ημέρες».

Διαβεβαίωσε, δε, ότι «μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχουν καλυφθεί τα κενά σε αναπληρωτές».

 

Μενού