Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής εξετάσεων από τον ΕΟΠΠΕΠ

Κοινοποιήστε το άρθρο

Εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας εκπαιδευτών ενηλίκων της μη τυπικής εκπαίδευσης.

Χιλιάδες είναι οι  υποψήφιοι που αναμένουν αγωνιωδώς τη διεξαγωγή διαδικασίας αξιολόγησης και πιστοποίησης της Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων Μη Τυπικής Εκπαίδευσης από τον ΕΟΠΠΕΠ, καθώς αποτελεί το πολυπόθητο εισιτήριο στην ένταξη τους, επαγγελματικά, στο χώρο της εκπαίδευσης ενηλίκων όλων των τομέων και βαθμίδων.

Με απόφασή του, ο ΕΟΠΠΕΠ, ανακοίνωσε την πολυπόθητη ημερομηνία διεξαγωγής των εξετάσεων πιστοποίησης, η οποία προγραμματίζεται για το τέλος του Ιανουαρίου 2021.

Αξίζει να σημειωθεί πως, για την ένταξή σας στα μητρώα του ΕΟΠΠΕΠ και για το δικαίωμα να λάβετε μέρος στις εξετάσεις, πρέπει να έχετε την απαιτούμενη εκπαιδευτική εμπειρία (150 ώρες) σε ενήλικες (βάσει του άρθρου 67 του Ν. 4386/2016).

Τη δυνατότητα για την είσοδό σας, απευθείας στη διαδικασία εξετάσεων πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας του ΕΟΠΠΕΠ, σας την παρέχει το επιμορφωτικό Σεμινάριο «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών» από το freestudies,  το πρώτο Ελληνικό MOOC (Massive Open Online Course) portal . Η παρακολούθηση του Σεμιναρίου, εκτός από την χορήγηση πιστοποίησης, προετοιμάζει τους υποψηφίους στα πλαίσια των απαιτήσεων των εξετάσεων με σκοπό την εξασφάλιση της μέγιστης επιτυχίας τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας αξιολόγησης και πιστοποίησης της Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων Μη Τυπικής Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικής περιόδου 2020-2021.

Οι εξετάσεις προγραμματίζονται για το τέλος Ιανουαρίου 2021, ως εκ τούτου, το επόμενο διάστημα, ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. εντατικοποιεί την αξιολόγηση των αιτήσεων Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας που έχουν υποβληθεί στο Πρωτόκολλο του Οργανισμού.

Δικαίωμα συμμετοχής στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας έχουν όσοι υποψήφιοι έχουν ήδη έως σήμερα υποβάλει ηλεκτρονική αίτηση και έχουν αποστείλει πλήρη φάκελο δικαιολογητικών στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. ή θα υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση και θα αποστείλουν πλήρη φάκελο δικαιολογητικών έως και την 30η Οκτωβρίου 2020 (απόδειξη της ημερομηνίας αποστολής φακέλου δικαιολογητικών αποτελεί η σφραγίδα ταχυδρομείου ή το απόκομμα εταιρείας ταχυμεταφορών). Επίσης, όσοι κατοχύρωσαν το δικαίωμα συμμετοχής από προηγούμενες εξεταστικές περιόδους. Μπορείτε να δείτε εδώ αναλυτικά όλες τις κατηγορίες δικαιούχων συμμετοχής στις εξετάσεις.

Για τις ακριβείς ημερομηνίες, τα σημεία διεξαγωγής των εξετάσεων (Εξεταστικά Κέντρα) και τις ειδικότερες λεπτομέρειες συμμετοχής στις εξετάσεις, λαμβάνοντας υπ ‘ όψιν και τους περιορισμούς που τίθενται από τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα υπάρχει σχετική ενημέρωση των υποψηφίων αποκλειστικά στην ιστοσελίδα του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., στις «Ανακοινώσεις», σταδιακά, το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. εύχεται σε όλους τους υποψήφιους Καλή επιτυχία.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Ιωάννα Λυτρίβη

Δείτε εδώ κάποια από τα κορυφαία επιμορφωτικά Προγράμματα με ανοιχτές αιτήσεις, από το FREESTUDIES, τα οποία μοριοδοτούνται στις εκάστοτε προκηρύξεις για εκπαιδευτικούς δημοσίων ΙΕΚ, ΚΔΒΜ και e-ΚΔΒΜ:

 

Προσοχή! Περιορισμένος αριθμός θέσεων

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *