ΦΕΚ: Κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας – Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στα διαλείμματα σε περιοχές με επίπεδο 3 και 4

Κατηγορία: ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 237

Με ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η τροποποίηση της κοινής υπουργικής απόφασης σχετικά με τους κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλων μέτρων προστασίας στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Εκτός των άλλων, η απόφαση προβλέπει, σε περιοχές που εντάσσονται στο τρίτο και στο τέταρτο επίπεδο των προληπτικών μέτρων, την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα σχολεία, τόσο στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όσο και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.

Αναλυτικότερα:

  1. Οι Περιφερειακές Ενότητες Πέλλας, Ιωαννίνων, Τρικάλων, Καρδίτσας, Λέσβου, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Νήσων Αττικής, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών, Πειραιά, Κέας – Κύθνου, Ζακύνθου, Αχαΐας, Σάμου, Μυκόνου, Θήρας, Ηρακλείου, Βοιωτίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Σερρών εντάσσονται στο τρίτο επίπεδο των προληπτικών μέτρων (υψηλό).

  1. Οι Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης και Καστοριάς εντάσσονται στο τέταρτο επίπεδο των προληπτικών μέτρων (πολύ υψηλό). Από τις αντίστοιχες προβλέψεις του τέταρτου επιπέδου προληπτικών μέτρων του σημείου 8 της παρ. 1 του άρθρου 1 του Α’ Μέρους εξαιρούνται τα σχολεία και οι πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές, η λειτουργία των οποίων συνεχίζεται κανονικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους αυτών και στους εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και εξακολουθεί να διέπεται από τις υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.55339/8.9.2020 (Β’ 3780) και 120126/ΓΔ4/30.9.2020 (Β’ 3882) κοινές υπουργικές αποφάσεις, όπως ισχύουν. Ως προς τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) ισχύουν οι προβλέψεις του σημείου 9 της παρ. 1 του άρθρου 1 του Α’ Μέρους για το τέταρτο επίπεδο των προληπτικών μέτρων (πολύ υψηλό).».

Η παρούσα ισχύει από τις 23 Οκτωβρίου 2020 έως τις 6 Νοεμβρίου 2020.

Δείτε το ΦΕΚ εδώ

Μενού