Λειτουργία της Task Force στο ΥΠΑΙΘ και της Πλατφόρμας Δωρεάν Ελέγχου COVID-19 για εκπαιδευτικούς/μαθητές άνω των 16 ετών

Κατηγορία: ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 242

Υπενθυμίζεται ότι η Ομάδα Συντονισμού Task Force για σχολεία, η οποία συγκροτήθηκε στις αρχές της σχολικής χρονιάς με τη συνεργασία των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ λειτουργεί στο Υ.ΠΑΙ.Θ. στα τηλέφωνα 210- 3443958 και 210-3443867, καθώς και στο email gengram.2covid19@minedu.gov.gr.

Στόχος της Ομάδας Συντονισμού Task Force για σχολεία είναι η παροχή υποστήριξης στην εκπαιδευτική κοινότητα αναφορικά με θέματα διαχείρισης των υπόπτων κρουσμάτων COVID-19. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει τους υπεύθυνους COVID-19 των σχολικών μονάδων, των Διευθυντών τους και των Διευθυντών Εκπαίδευσης και επίσης, παρέχει πληροφορίες σχετικά με την επιδημιολογική διερεύνηση και εκτίμηση κινδύνου σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τους Περιφερειακούς Διευθυντές Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, σύμφωνα με τα Πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και λαμβανομένης υπόψη της κάθε φορά ισχύουσας νομοθεσίας.

Επίσης θα δίνεται η δυνατότητα, στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές άνω των 16 ετών, διενέργειας δωρεάν ελέγχου COVID-19 που εξασφάλισαν τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εθνικής Άμυνας.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες δηλώνουν εθελοντικά την πρόθεσή τους να εξεταστούν προληπτικά για κορωνοϊό, μέσω της ειδικής πλατφόρμας δωρεάν ελέγχου COVID-19 9 https://edu.testing.gov.gr/.

Δείτε αναλυτικά το έγγραφο εδώ 

 

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Ποια σχολεία παραμένουν κλειστά σήμερα
Προηγούμενο άρθρο
Άνοιγμα Γυμνασίων, Λυκείων – ΦΕΚ με οδηγίες προς τους Διευθυντές
Μενού