Α. Γκίκα: Περιμένουμε για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα

Κατηγορία: ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 134

Είμαστε πανέτοιμοι και περιμένουμε τη Δευτέρα για το άνοιγμα των σχολείων. Ο,τιδήποτε άλλο προφανώς είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε, ωστόσο δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα στο υπουργείο, είπε στην ΕΡΤ η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αν. Γκίκα.

Επισήμανε πως σήμερα η σύσκεψη των επιδημιολόγων δεν αφορά τα σχολεία αλλά τις κόκκινες περιοχές, πρόσθεσε ωστόσο πως στην περίπτωση που μια περιοχή είναι κόκκινη, για όσο παραμένει κόκκινη, τα Λύκεια δεν μπορούν να λειτουργήσουν λόγω της μεγάλης κινητικότητας των παιδιών.

Εμείς προετοιμαζόμαστε για άνοιγμα την 1η Φεβρουαρίου, έχουμε στείλει σειρά εγκυκλίων για υπενθύμιση των υγειονομικών μέτρων για ασφαλή λειτουργεία Γυμνασίων και Λυκείων, όπως και για την πλατφόρμα όπου μπορούν εκπαιδευτικοί και μαθητές άνω των 16 να δηλώσουν επιθυμία για να επιβληθούν σε rapid τεστ.

Σε εμάς δεν υπάρχει προβληματισμός, δεν έχει τεθεί θέμα στο υπουργείο, ωστόσο οι ειδικοί επαναλαμβάνουν ότι η παραμικρή χαλάρωση δημιουργεί προβλήματα, δεν εφησυχάζουμε, τα σχολεία είναι ο φυσικός χώρος των παιδιών, είπε η κ. Γκίκα.

Η ΟΛΜΕ από την πλευρά της δια του ειδικού γραμματέα  Ανδρέα Παπαδαντωνάκη μετέφερε κλίμα ανασφάλειας και επιφυλακτικότητας και από γονείς και από εκπαιδευτικούς για το άνοιγμα εκτιμώντας ότι δεν έχουν αλλάξει ιδιαίτερα τα δεδομένα για τα σχολεία σε σχέση με το πρώτο λοκντάουν και επανέλαβε την θέση ότι θα έπρεπε να υπάρξει ένας σχεδιασμός για τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα.

Μενού