Δράσεις και εκδηλώσεις για τον εορτασμό των διακοσίων χρόνων από την επανάσταση του 1821

Κοινοποιήστε το άρθρο

Στο πλαίσιο του εορτασμού των διακοσίων χρόνων από την επανάσταση του 1821 παρακαλούνται οι Διευθύνσεις Π.Ε. & Δ.Ε. της χώρας, δια των Υπεύθυνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων/Σχολικών Δραστηριοτήτων, όπως αποστείλουν σε επικαιροποιημένο κατάλογο:

α. τις σχετικές δράσεις και εκδηλώσεις που έχουν υλοποιηθεί ή προγραμματιστεί να υλοποιηθούν από τις σχολικές μονάδες Π.Ε. & Δ.Ε. στο πλαίσιο εγκεκριμένων Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων και

β. τις σχετικές δράσεις/εκδηλώσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί ή προγραμματιστεί να υλοποιηθούν κατά το επόμενο σχολικό έτος από τις Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. δια των ως άνω Υπευθύνων.

γ. τις σχετικές δράσεις/εκδηλώσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί ή προγραμματιστεί να υλοποιηθούν κατά το επόμενο σχολικό έτος από τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

δ. σύντομο απολογισμό των δράσεων (σύντομο κείμενο ή υπερσύνδεσμος με ενημερωτικό υλικό από την υλοποίησή τους) ΟΠΩΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ Σε περίπτωση ανάπτυξης ψηφιακού και οπτικοακουστικού υλικού:

  • να αποσταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση edutv@minedu.gov.gr του Τμ.Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων ή
  • να αναρτηθεί στο Πανελλήνιο Αποθετήριο Μαθητικών Δημιουργιών της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, Φωτόδεντρο/i-create στη συλλογή «1821-2021», http://photodentro.edu.gr/i-create/

Προτείνεται:

α. η υποβολή νέων δράσεων και εκδηλώσεων για όσα επιπλέον σχολεία επιθυμούν να συμμετάσχουν και

β. η συνέχιση των σχετικών δράσεων και εκδηλώσεων έως το τέλος του τρέχοντος σχολικού έτους και λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών, να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων στο πλαίσιο της διδασκαλίας των γνωστικών αντικειμένων με την αξιοποίηση της διαθεματικής/διεπιστημονικής διδακτικής προσέγγισης.

Για την αποστολή των στοιχείων οι Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε., καθώς και τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης:

α. Συμπληρώνουν το συνημμένο αρχείο excel.

β. Αποστέλλουν το ανωτέρω αρχείο στις οικείες Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Στη συνέχεια, οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης:

α. Αποτυπώνουν τα στοιχεία των Διευθύνσεων Π.Ε. και Δ.Ε., καθώς και των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης αρμοδιότητάς τους στο συνημμένο αρχείο excel και

β. Αποστέλλουν ηλεκτρονικά τον συγκεντρωτικό τελικό πίνακα στην ηλεκτρονική διεύθυνση disedu@minedu.gov.gr της Διεύθυνσης Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία με την ένδειξη «Δράσεις/Εκδηλώσεις για τον εορτασμό του 1821» έως και τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021.

Δείτε ΕΔΩ την εγκύκλιο αναλυτικά

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *