Ζέττα Μακρή και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο 4ο δημοτικό σχολείο Αγίων Αναργύρων

Κατηγορία: ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 13

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μακρή και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, συνοδευόμενοι από την Eπικεφαλής της  Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Νιόβη Ρίγκου, επισκέφτηκαν το  4ο δημοτικό σχολείο Αγίων Αναργύρων, την Τρίτη 15 Ιουνίου,  για την παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Η Ευρώπη είμαστε εμείς», στο πλαίσιο των δράσεων για τον εορτασμό των 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, ο περιφερειακός σύμβουλος του Δυτικού Τομέα Αττικής κ. Χαράλαμπος Αλεξανδράτος, ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων κ. Σταύρος Τσίρμπας και η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Βρεφονηπιακών Σταθμών, ΚΔΑΠ & Δία Βίου Μάθησης, κ. Άννα Καπνιά Μπούνα.

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7-11 ετών και σκοπός του είναι  η ευαισθητοποίηση και η εξοικείωση της νέας γενιάς με την Ευρώπη και τους θεσμούς της, σε μια συγκυρία ιδιαίτερης συμβολικής σημασίας και αξίας για τη χώρα μας.

Η συγγραφέας Φωτεινή Κωνσταντοπούλου παρουσίασε τους μικρούς ήρωες του βιβλίου της στους μαθητές της τρίτης, τετάρτης και πέμπτης δημοτικού, θέτοντας τους το ερώτημα «τι σημαίνει Ευρώπη», για να λάβει τις αυθόρμητες απαντήσεις τους ότι Ευρώπη σημαίνει: αλληλεγγύη, ειρήνη, σεβασμός, δικαιοσύνη, υγεία και μόρφωση.

Το παιδικό βιβλίο «Η Ευρώπη είμαστε εμείς» παρουσιάστηκε,  για πρώτη φορά, στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσίασης του επετειακού γραμματοσήμου για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρουσία του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά, του Α’ Αντιπροέδρου της Βουλής, κ. Νικήτα Κακλαμάνη και του Aναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Η κ. Μακρή και ο κ. Βαρβιτσιώτης είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με μαθητές και εκπαιδευτικούς και να ενημερωθούν από τα ίδια τα παιδιά και για άλλες δράσεις, που υλοποιούνται την  περίοδο αυτή στο  4ο δημοτικό σχολείο Αγίων Αναργύρων, σχετικά με την  νεανική επιχειρηματικότητα και κατασκευές, που αφορούν άτομα με προβλήματα όρασης.

Μενού