Η Ζέττα Μακρή σε σχολεία της Μαγνησίας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Κατηγορία: ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 221

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς και η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή επισκέφτηκε σχολεία της Μαγνησίας, για να μοιραστεί την σημαντική στιγμή με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Η κ. Μακρή, αρχικά, παρέστη στον αγιασμό του Ελληνογαλλικού δημοτικού σχολείου Βόλου, μια αγαπημένη συνήθεια χρόνων, καθώς και η ίδια υπήρξε μαθήτρια εκεί.

Ακολούθως, παραβρέθηκε στον επίσημο αγιασμό της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας στο Δημοτικό σχολείο Άλλης Μεριάς παρουσία του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Πολύζου.

Ενώ στη συνέχεια, συνοδευόμενη από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σταχτέα, παρακολούθησε τον επίσημο αγιασμό της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας στο 5ο Γυμνάσιο Βόλου.

Τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια Προμηθέας στη Νέα Ιωνία Βόλου ήταν ο προτελευταίος σταθμός της Υφυπουργού Παιδείας σε μια διαδρομή ανάμεσα σε χαμογελαστά μάτια, φωτεινά βλέμματα, χαρούμενες παιδικές φωνές μαθητριών και μαθητών όλων των ηλικιών.

Τους επίσημους αγιασμούς τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος, που μίλησε με πατρική αγάπη στους μαθητές και αληθινή εκτίμηση στους εκπαιδευτικούς, αυτήν την ιδιαίτερη ημέρα.

Η κ. Μακρή ολοκλήρωσε τις επισκέψεις της σε σχολεία του Ν. Μαγνησίας με την παρουσία της στα σχολεία ( Δημοτικό – Γυμνάσιο) Κασσαβέτειων Φυλακών Βόλου στο Αϊδίνι.

Η Υφυπουργός Παιδείας βρέθηκε κοντά σε μαθητές και  εκπαιδευτικούς Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του Ν. Μαγνησίας, συνομίλησε με δασκάλους, καθηγητές, μαθητές, γονείς και διαπίστωσε με ικανοποίηση την ασφαλή επιστροφή στο σχολικό περιβάλλον.

Η κ. Μακρή δήλωσε: «Η χαρά σήμερα είναι μεγάλη για όλους μας! Η πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς ξεκινά με αισιοδοξία και όρεξη, με χαμόγελα και πειράγματα, με όνειρα και ανυπομονησία! Ποιον δάσκαλο θα έχουμε; σε ποιο τμήμα θα είμαι; με ποιον θα καθίσω στο θρανίο; Ερωτήσεις που κάνουν οι μαθητές κάθε χρόνο, όπως τις κάναμε και μεις, όπως τις έκαναν τα παιδιά μας, όπως θα τις κάνουν κάθε χρόνο μαθήτριες και μαθητές, που θα συναντιούνται στα προαύλια των σχολείων.

Μοιραζόμαστε τη χαρά των παιδιών μας, που επιστρέφουν στο σχολικό περιβάλλον, που συναντούν τους φίλους τους και τους εκπαιδευτικούς τους, που μπαίνουν στις τάξεις, που παίζουν στον προαύλιο χώρο.

Μοιραζόμαστε τη χαρά των εκπαιδευτικών που σμίγουν με τους μαθητές τους, με τους συναδέλφους τους και ξεκινούν τη σχολική χρονιά με σχέδια και προσδοκίες για τα παιδιά, την επίτευξη των μαθησιακών στόχων, τις νέες θεματικές, την παιδαγωγική και εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Μοιραζόμαστε τη χαρά και τη συγκίνηση των οικογενειών, που βλέπουν τα παιδιά και τους έφηβους ευτυχισμένους μαζί με τους συμμαθητές τους, μέσα στο φυσικό τους χώρο, το σχολείο τους.

Αυτή τη χαρά που είχε λείψει, αυτή τη χαρά που είχε στοιχίσει, αυτή τη χαρά που είναι πολύτιμη και δύσκολα αναπληρώνεται.

Πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς και προχωράμε με ασφάλεια στην κανονικότητα της διά ζώσης λειτουργίας των σχολικών δομών.

Στόχος όλων μας, η προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας και η απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων με φυσική παρουσία. Γι’ αυτό εμβολιαζόμαστε, ελεγχόμαστε τακτικά, φοράμε τις μάσκες μας, τηρούμε τα μέτρα, προστατεύουμε και προστατευόμαστε!».

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
 «Μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία» στο Thessaloniki Helexpo Forum 2021
Προηγούμενο άρθρο
Η Νίκη Κεραμέως στο 87ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
Μενού