Νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια: Με ΕΒΕ αλλά και με…Πανελλήνιες η εισαγωγή φοιτητών

Κατηγορία: ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 605

Παρουσιάστηκε χθες στο Υπουργείο Παιδείας από τον αρμόδιο υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και όπως ανακοινώθηκε αποκλειστικά μέσω Πανελληνίων θα περνούν οι υποψήφιοι για να φοιτήσουν στα εν λόγω ιδρύματα.

Ο υπουργός παρουσίασε τις βασικές διατάξεις για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα λέγοντας ότι για να υπάρχει ένα καθεστώς ισονομίας ανάμεσα σε δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια όσον αφορά στην εισαγωγή των Ελλήνων φοιτητών στα ιδιωτικά ΑΕΙ θα πρέπει οι υποψήφιοι να έχουν «πιάσει» την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής του πεδίου τους κατά τις πανελλαδικές και αυτή θα είναι η μοναδική σύνδεση στο σύστημα πρόσβασης μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών ΑΕΙ.

Από τον Σεπτέμβριο του 2025 οι αιτήσεις – Εισαγωγή φοιτητών στα ιδιωτικά πανεπιστήμια με Πανελλήνιες 

“Με αυστηρά κριτήρια θα προχωρήσουμε στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, όπως αρμόζει στη χώρα. Η συνταγματική λογική λέει ότι η χώρα δύναται να προβεί στην ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ” τόνισε o υπουργός και εξήγησε ότι οι τίτλοι σπουδών θα σφραγίζονται από το υπουργείο Παιδείας και δεν θα χρειάζεται αναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ.

πηγή: dikaiologitika.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Στέγαση: Σχεδιάζεται φοροαπαλλαγή για ιδιοκτήτες με κενά ακίνητα
Προηγούμενο άρθρο
Τα φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία μπορεί να συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ
Μενού