Τι ισχύει με τις απουσίες στα σχολεία: Οι αλλαγές και το φρένο για τους μαθητές που δίνουν πανελλήνιες

Κατηγορία: ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 245

Την επιστροφή των δικαιολογημένων και αδικαιολόγητων απουσιών επαναφέρει ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερράκακης. Η επιστροφή της «διάκρισης» θα επηρεάσει τους μαθητές που θα δίνουν πανελλήνιες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αδικαιολόγητες απουσίες καθιερώνονται στις 40 και οι δικαιολογημένες στις 74. Συνεπώς, οι μαθητές από την επόμενη σχολική χρονιά, και κυρίως όσοι δίνουν πανελλήνιες δεν θα έχουν την «ευκολία» τις τελευταίες μέρες πριν τις εξετάσεις να λείπουν από το σχολείο για να διαβάσουν.

Ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας χτες το πρωί σε εκπομπή, πρόσθεσε πως επανέρχεται η 5ήμερη αποβολή για bullying «Σε ό,τι αφορά το bullying, βλέπουμε ότι σε όλη την Ευρώπη, αλλά και σε όλο τον δυτικό κόσμο συνολικά -θα έλεγα εγώ-, το φαινόμενο εντείνεται. Γι’ αυτόν τον λόγο η πολιτεία πρέπει να παρέμβει. Πολύ σύντομα θα έχουμε την πλατφόρμα αποτύπωσης περιστατικών με επώνυμες καταγγελίες. Μέσα σε αυτήν θα μπορούν ο γονιός και ο μαθητής από το γυμνάσιο και πάνω να καταγγέλλουν συγκεκριμένα περιστατικά, τα οποία θα διαχειρίζεται η σχολική μονάδα.

Η πρώτη διαχείριση του περιστατικού θα γίνεται εντός του σχολείου, αλλά για τα πιο βαριά περιστατικά θα υπάρχουν επιστημονικές επιτροπές». Σημειώνοντας πως μια πλατφόρμα δεν αποτελεί πολιτική, πρόσθεσε: «Θα υπάρξει και εθνικής κλίμακας καμπάνια και θα υπάρξει και μία αλλαγή στο πλαίσιο συνεπειών. Θα επανέλθει η 5ήμερη αποβολή για περιπτώσεις bullying στα σχολεία. Δεύτερη αλλαγή είναι ότι θα επανέλθει ο διαχωρισμός των απουσιών σε αδικαιολόγητες και δικαιολογημένες. Ταυτόχρονα, σε ό,τι αφορά τον θύτη, θα υπάρξει μια διευκόλυνση στην αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος».

«Θα έρθουν μεγάλες αλλαγές γενικά στο σχολείο. Από τον Σεπτέμβριο θα δουν οι μαθητές μας αλλαγές σε πολλά μαθήματα. Μάλιστα, σε λίγες εβδομάδες ξεκινάει η ψηφιακή ενισχυτική διδασκαλία», είπε επίσης για τα σχολεία ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Για τον διορισμό δασκάλων στα σχολεία Ερωτηθείς για διορισμό δασκάλων στα σχολεία, ο Κυριάκος Πιερρακάκης είπε: «Τα τελευταία χρόνια -την προηγούμενη 4ετία, να το πω χονδρικά- έχουν υπάρξει περισσότεροι μόνιμοι διορισμοί, κι αυτό ήρθε να αντιστρέψει μια κατάσταση που υπήρχε την εποχή των μνημονίων. Δεύτερον, ένα πολύ μεγάλο μέρος των αναπληρωτών αφορά την ειδική αγωγή και το θεωρώ μια πολύ σπουδαία πρωτοβουλία. Η στρατηγική κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι να μετατρέψουμε πολλούς αναπληρωτές σε μόνιμους διορισμούς».

Ο υπουργός Παιδείας μίλησε και για την εγκατάσταση παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων και συγκεκριμένα ρωτήθηκε ποια πανεπιστήμια του εξωτερικού έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. «Έχουν δηλώσει ενδιαφέρον αρκετά πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής. Σε αυτό θα ήθελα να κρατήσουμε και ένα άλλο κομμάτι: να μην υποτιμούμε τους Έλληνες της διασποράς. Το όποιο ενδιαφέρον έχει προκύψει, που είναι μεγάλο, είναι όλο από Έλληνες ακαδημαϊκούς του εξωτερικού. Το 60% των Ελλήνων ακαδημαϊκών είναι στο εξωτερικό, όπου εκκινούν οι ίδιοι τα πανεπιστήμιά τους», είπε.

πηγή: dikaiologitika.gr

Μενού