Μηχανογραφικό 2024: Πότε βγαίνουν οι βάσεις, ο σωστός υπολογισμός των μορίων

Κατηγορία: ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 146

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις Πανελλήνιες 2024, σειρά έχει το μηχανογραφικό 2024.

Συνολικά, 90.416 υποψήφιοι διαγωνίστηκαν για μία από τις 68.851 θέσεις στις Πανελλήνιες 2024 ενώ την ερχόμενη εβδομάδα ανακοινώνονται οι ημερομηνίες για το Μηχανογραφικό 2024.

Από αυτούς, οι 74.847 υποψήφιοι προέρχονται από τα ΓΕΛ και οι 15.569 από τα ΕΠΑΛ.

Η απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή του μηχανογραφικού ήταν η χρήση προσωπικών κωδικών ασφαλείας, η δημιουργία των οποίων έληξε την Παρασκευή.

Οι υποψήφιοι που είχαν δηλώσει συμμετοχή στις πανελλήνιες 2024 και παραπέμπονται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καταθέτουν μηχανογραφικό μετά τις επαναληπτικές εξετάσεις, οπότε και θα μπορέσουν να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται οι ανακοινώσεις για τις ημερομηνίες υποβολής των των δυο μηχανογραφικών δελτίων: το ένα για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και το δεύτερο, το λεγόμενο «Παράλληλο Μηχανογραφικό» για την εισαγωγή στις δημόσιες Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ πρώην ΙΕΚ).

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να επεξεργαστούν το μηχανογραφικό τους και να δηλώσουν προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση Μηχανογραφικού) και στη συνέχεια να προχωρήσουν στην τελική υποβολή του (Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου) στις ημερομηνίες που θα ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας.

Οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ, αναμένεται να ανακοινωθούν την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, όπως άλλωστε και τα ονόματα των επιτυχόντων.

Υπολογισμός μορίων

Προκειμένου να διευκολυνθούν οι υποψήφιοι στον υπολογισμό των μορίων τους, μπορούν να χρησιμοποιούν την ειδική εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας, όπου, εισάγοντας τους γραπτούς βαθμούς τους, μπορούν να δουν αυτόματα τα μόριά τους για κάθε Τμήμα/Σχολή του Πεδίου ή του Τομέα που ανήκουν.

dnews.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΔΩΡΕΑΝ τα Κορυφαία Online Μαθήματα Αγγλικών! Για όσους έχουν στόχο Πτυχίο (Lower – Proficiency)!
Προηγούμενο άρθρο
Η Ελλάδα στην κορυφή των προσβάσιμων προορισμών για ΑμΕΑ παγκοσμίως – Περισσότερες από 250 προσβάσιμες παραλίες
Μενού