Kαταρρακώνονται οι αγορές από την επικράτηση Τραμπ

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 186
krax-sto-xrimatistirio--apwleies-ws-kai-10_4.w_hrΒουτιά στις αγορές απ’ άκρη σ’ άκρη στον πλανήτη προκαλεί η διαφαινόμενη νίκη του Donald Trump, καθώς όσο περνούν οι ώρες διευρύνεται το προβάδισμά του σε πολιτείες – κλειδιά που κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα. Ισχυρές απώλειες καταγράφουν τα ασιατικά χρηματιστήρια, ενώ άνοδο σημειώνουν τα επενδυτικά καταφύγια όπως ο χρυσός.

Τα εκλογικά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τους φόβους των αναλυτών ότι σε περίπτωση νίκης του Donald Trump, τις αγορές θα κατακλύσουν η οικονομική και η γεωπολιτική αβεβαιότητα.

Με ισχυρές απωλειες άνοιξαν οι ασιατικές αγορές. Ο Nikkei σημειώνει απώλειες 4,12%, ενώ ο ASX 200 της Αυστραλίας υποχωρεί κατά 3,46%. Στη Νότια Κορέα ο Kospi υποχωρεί κατά 3,27% και ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημειώνει απώλειες 3,57%.

Τα συμβόλαια (futures) του βιομηχανικού δείκτη Dow Jones υποχωρούν κατά σχεδόν 800 μονάδες -που μεταφράζονται σε πτώση της τάξης άνω του 4%- το αμερικανικό δολάριο και το πετρέλαιο βυθίζονται, ενώ σημαντικά κέρδη της τάξης του 3,25% καταγράφει ο χρυσός, το πλέον ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο σε περιόδους αυξημένης αβεβαιότητας.

Απώλειες άνω του 1,5% καταγράφει το αμερικανικό νόμισμα έναντι του ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα επίπεδα του 1,12 ενώ αντίστοιχα το πετρέλαιο διαμορφώνεται στα 43,41 δολάρια το βαρέλι. Αντίστοιχα, ο χρυσός διαμορφώνεται πάνω από τα 1.320 δολάρια ανά ουγγιά.

Σοκ και δέος στις αγορές συναλλάγματος

Τo μεξικανικό πέσο υποχώρησε σε ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου καθώς ο Donald Trump κέρδισε το Οχάιο.

«Σοκ και δέος στις αγορές συναλλάγματος. Έχουμε επώδυνες αναμνήσεις από το Brexit, κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκεται ο πάτος αυτή τη στιγμή, οπότε οι περισσότεροι βρίσκονται σε μια διάθεση “πουλά πρώτα, ρώτα ερωτήσεις μετά”» αναφέρει στο CNBC ο Karl Schamotta, διευθυντής ερευνών συναλλάγματος στο Cambridge Global Payments.

 

Πηγή:eleftherostypos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Αυτό είναι τελικό σχέδιο για τα τέλη κυκλοφορίας
Προηγούμενο άρθρο
Ποιες αλλαγές προωθούνται στον ΦΠΑ
Μενού