Μειωμένη 3,7% η αξία των εξαγωγών

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 180
ËÉÌÁÍÉ ÐÅÉÑÁÉÁ ÊÏÍÔÅÉÍÅÑÓΒελτίωση των μεγεθών των εξαγωγών αλλά και αύξηση των εισαγωγών και του εμπορικού ελλείμματος καταγράφεται σε επίπεδο εννιαμήνου 2016, χάρη κυρίως στην αναθέρμανση του εξωτερικού εμπορίου κατά τον περασμένο Σεπτέμβριο, καταγράφει ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ).

Συγκεκριμένα, η μεγάλη αύξηση των εξαγωγών κατά το μήνα Σεπτέμβριο είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστούν στο -3,7% οι απώλειες που καταγράφονται στη συνολική αξία των εξαγωγών από τις αρχές του έτους (στα 18,31 δισ. ευρώ, από 19,02 δισ. ευρώ του 9μήνου του 2015). Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 8μηνο του 2016 η συνολική αξία των εξαγωγών υποχωρούσε κατά -6,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Ακόμα καλύτερη είναι η εικόνα σε επίπεδο εξαγωγών χωρίς πετρελαιοειδή, καθώς στο 9μηνο του έτους καταγράφεται πλέον αύξηση κατά 1,2%.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΠΣΕ, κ. Χριστίνα Σακελλαρίδη, «αν και τα στοιχεία των εξαγωγών (χωρίς πετρελαιοειδή) προοιωνίζουν για νέο ιστορικό ρεκόρ σε επίπεδο αξίας κατά δεύτερο συνεχόμενο έτος και άνω των 18 δισ. ευρώ, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι μέχρι σήμερα επιδόσεις περιλαμβάνουν συγκρίσεις με περυσινές περιόδους μη κανονικότητας στο εξωτερικό εμπόριο της χώρας».

 

 

Πηγή:eleftherostypos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας
Προηγούμενο άρθρο
Νέο ψαλίδι 45% στο ΕΚΑΣ για 240.000 χιλιάδες δικαιούχους
Μενού