Δημόσιο: Μειώσεις έως 240 ευρώ στους μισθούς απο το νέο έτος

Κοινοποιήστε το άρθρο

prostima_dimosio_aftodioikisiΧαμένοι σχεδόν στο σύνολο τους θα βγουν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Η πρωτοχρονιά θα τους φέρει … μποναμά μείωσης στο μισθό, ως και κατά 240 ευρώ το χρόνο για ορισμένους.

Αν εξαιρέσει κανείς ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων στο δημόσιο σε χαμηλά κλιμάκια και χωρίς πτυχίο στους οποίους το νέο σύστημα δίνει μερικά… ψηλά, οι περισσότεροι χάνουν από 60 ως και 240 ευρώ ευρώ το χρόνο.

Αυτό καθώς αλλάζει με βάση τον νέο νόμο το σύστημα υπολογισμού των εισφορών. Το 6,67% δηλαδή θα υπολογίζεται πλέον όχι με βάση τις αποδοχές του 2011 αλλά στο σύνολο των αποδοχών, όπως αυτές ορίστηκαν από το νέο μισθολόγιο του Ν. 4354/2016.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας υπάλληλος με πτυχίο ΑΕΙ με μικτές αποδοχές στα 2.100 ευρώ θα πληρώσει 20 ευρώ παραπάνω εισφορές το μήνα. Αντίστοιχα ένας εργαζόμενος με πτυχίο ΑΕΙ και μικτές αποδοχές 1.800 ευρώ θα χάσει περί τα 11 ευρώ το μήνα, ενώ ένας πτυχιούχος ΤΕΙ με μικτές αποδοχές στα 1.900 ευρώ θα χάσει 12 ευρώ το μήνα, το ίδιο και ένας εργαζόμενος στο Δημόσιο με πτυχίο ΤΕΙ και μικτές αποδοχές 1.860 ευρώ, ενώ ένας υπάλληλος με αντίστοιχο πτυχίο και μικτές αποδοχές 1.700 ευρώ θα χάσει 8 ευρώ το μήνα από τον μισθό του.

 

 

Πηγή:e-dimosio.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *