13η σύνταξη σε χαμηλοσυνταξιούχους – Τι ποσά και πότε θα καταβληθούν στους συνταξιούχους

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 143
tsipras_vouliΜε διάγγελμά του ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε μέτρα ανακούφισης των χαμηλοσυνταξιούχων αλλά και των κατοίκων στα νησιά που δέχονται πρόσφυγες, σε μία προσπάθεια να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που επικρατεί για την κυβέρνηση ενόψει και της ψήφισης του προϋπολογισμού. Συγκεκριμένα εξήγγειλε 13η σύνταξη σε 1.600.000 συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη κάτω των 850 ευρώ και μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, με άμεση ισχύ. Επίσης, ανακοίνωσε την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά όσο διαρκεί η προσφυγική κρίση.

Όπως διευκρίνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, σε κάθε βήμα της χώρας προς την κανονικότητα θα είναι πάντα στόχος της κυβέρνησης η αποκατάσταση των αδικιών και η στήριξη των αδυνάτων.

Επεσήμανε επίσης πως «διανύουμε τα τελευταία δύσκολα μέτρα ενός πολύ δύσκολου μαραθώνιου», υπογραμμίζοντας πως οι πολίτες θα βγουν από την κρίση όρθιοι και δυνατοί.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως δέσμευση της κυβέρνησης είναι κάθε ευρώ που πλεονάζει από τους διαθέσιμους πόρους να αναδιανέμεται στους πιο αδύναμους συμπολίτες.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των μέτρων υπέρ των οικονομικά αδύναμων πολιτών, ο Αλέξης Τσίπρας με tweet του επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης για επιστροφή των διαθέσιμων πόρων στους αδύναμους.

Τι ποσά και πότε θα καταβληθούν στους συνταξιούχους

Διευκρινίσεις τόσο σχετικά με τον αριθμό των δικαιούχων, το ύψος του βοηθήματος αλλά και το πώς και πότε θα γίνει η καταβολή του, έδωσε η κυβέρνηση, μετά τις εξαγγελίες που έκανε μέσω διαγγέλματος την Πέμπτη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για παροχές προς τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι λίγο μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, ο αριθμός των δικαιούχων συνταξιούχων ανέρχεται σε 1,6 εκατ. σε σύνολο 2,7 εκατ. συνταξιούχων.

«Το ποσό που θα διανεμηθεί είναι 4,7 φορές μεγαλύτερο από το ποσό του ΕΚΑΣ που περικόπηκε το 2016», αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, ενώ, «τα ποσά θα πιστωθούν στους δικαιούχους στις 22 Δεκεμβρίου, μαζί με τις συντάξεις του Ιανουαρίου».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, περίπου 270 χιλιάδες συνταξιούχοι θα λάβουν από 500 έως 830 ευρώ, ενώ περίπου 570 χιλιάδες συνταξιούχοι θα δουν να πιστώνεται στους λογαριασμούς τους ποσό από 300 έως 500 ευρώ.

Το ποσό των 300 ευρώ θα λάβουν περίπου 750 χιλιάδες συνταξιούχοι.

 

Πηγή:e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Έως τις 22 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν όλες οι συντάξεις
Προηγούμενο άρθρο
40 χιλιάδες «μπλοκάκια» έκλεισαν λόγω των αυξημένων εισφορών
Μενού