Τα «παράθυρα» για σύνταξη πριν από τα 60 σε 35 κατηγορίες ασφαλισμένων

Κοινοποιήστε το άρθρο

Σύνταξη από 58 ως 60 ετών κλειδώνουν 35 κατηγορίες ασφαλισμένων από όλα τα ταμεία με τα νέα αυξημένα όρια ηλικίας που ισχύουν μεν από τον Αύγουστο του 2015 αλλά κρύβουν και πολλά παράθυρα μέσα από τους ασφαλιστικούς νόμους που ψηφίστηκαν και ισχύουν από τον Ιούλιο του 2010 και τα οποία μπορούν να αξιοποιήσουν χιλιάδες ασφαλισμένοι ως το 2022.

Τα παράθυρα αυτά αποκαλύπτει σήμερα, το ένθετο του Ελεύθερου Τύπου «Ασφάλιση και Συντάξεις» με επίσημους πίνακες και παραδείγματα για 35 κατηγορίες ασφαλισμένων σε ΙΚΑ, Δημόσιο, ειδικά ταμεία, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, άνδρες και γυναίκες, γονείς με ανήλικα ή με ανάπηρα παιδιά, συζύγους αναπήρων, ασφαλισμένους στα βαρέα, αλλά και για ανέργους που δεν έχουν τις 100 ημέρες ανά έτος στην πενταετία για τη μειωμένη σύνταξη.

Οι νέες ηλικίες συνταξιοδότησης ισχύουν για όσους συμπληρώνουν από το 50ό έτος και άνω, στο διάστημα από 19 Αυγούστου 2015 έως το 2022.

Καθοριστική παράμετρος είναι τα χρόνια εργασίας που έχουν ή μπορούν να εξαγοράσουν γιατί έτσι θεμελιώνουν πιο γρήγορα δικαίωμα συνταξιοδότησης και αποφεύγουν μεγαλύτερη αύξηση στο όριο ηλικίας.

Τα κλειδιά του νόμου για 35 κατηγορίες που βγάζουν σύνταξη από 58,6 ετών αντί 62 ή 67!

Το κλειδί στα νέα όρια ηλικίας είναι τα έτη ασφάλισης. Οσο περισσότερα είναι τα έτη εργασίας τόσο μικρότερη θα είναι και η επιβάρυνση του ορίου συνταξιοδότησης.

Το ένθετο «Ασφάλιση και Συντάξεις» παραθέτει με πίνακες και παραδείγματα ανά ταμείο τις 35 κατηγορίες ασφαλισμένων που έχουν ή μπορούν να κερδίσουν τις προϋποθέσεις για έξοδο με χαμηλότερα όρια ηλικίας.

 

Πηγή:eleftherostypos.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *