Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 140

Ξεκίνησε χθες Δευτέρα η υποβολή αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων, ηλικίας 30-49 ετών, στις περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου, ενώ από την ερχόμενη Τετάρτη το πρόγραμμα θα ανοίξει και για τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας, όπως γνωστοποίησε σήμερα η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη.

Η ίδια διευκρίνισε ότι στο πρόγραμμα θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις όλες οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. «Αφορά θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα ανέργων 30-49 ετών για θέσεις πλήρους απασχόλησης. Αν οι εταιρείες προσλάβουν μακροχρόνια ανέργους τότε θα επιδοτηθούν με 18 ευρώ την ημέρα, ενώ αν προσλάβουν ανέργους κάτω του έτους θα επιδοτηθούν με 15 ευρώ την ημέρα και θα αναγκαστούν να τους κρατήσουν για επιπλέον τρεις μήνες», τόνισε η κ. Καραμεσίνη.

Η κ. Καραμεσίνη υπενθύμισε ότι ισχύουν κάποια κριτήρια για την ένταξη, όπως «το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης μακροχρόνιας ανεργίας ωφελουμένου, το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του, αν δουλεύει ή όχι ο/η σύζυγος, το ετήσιο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό, η ηλικία, ο αριθμός ανήλικων τέκνων και η εντοπιότητα».

Στο μεταξύ, ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στον δημόσιο τομέα της υγείας. Το πρόγραμμα αφορά 4.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης για χρονικό διάστημα 12 μηνών και έχει ως στόχο την άμεση αντιμετώπιση της μακροχρόνιας ανεργίας.

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν μόνο οι μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ επί χρονικό διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο Διαδίκτυο.

Οι ενδιαφερόμενοι μακροχρόνια άνεργοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής και να επιλέξουν μία μόνο ειδικότητα τοποθέτησης και από μία μέχρι τρεις υπηρεσίες τοποθέτησης των φορέων υποδοχής. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης. Προϋπόθεση αποτελεί όσοι υποβάλουν αίτηση να είναι πιστοποιημένοι χρήστες στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της Διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, προκειμένου να εισάγουν τους κωδικούς πρόσβασης τους σε αυτή (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό).

 

Πηγή:e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Το 2017 η διαδικασία οριστικής παραχώρησης 11.500 εργατικών κατοικιών
Προηγούμενο άρθρο
Σε 2.000 προσλήψεις προχωρά η Ryanair
Μενού