Χαράτσι και στη σταθερή τηλεφωνία φέρνει το 2017

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 145

Στην αύξηση των τιμολογίων της σταθερής τηλεφωνίας και του Ιnternet κατά 5% αναμένεται να οδηγήσει από την 1η Ιανουαρίου 2017 η επιβολή του τέλους συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 55 του «μνημονιακού» νόμου 4389/2016 που ψήφισε η κυβέρνηση της… Αριστεράς τον περασμένο Μάιο στη Βουλή. Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής υπέγραψε και εξέδωσε στις 9 Δεκεμβρίου απόφαση με την οποία καθορίζεται ο τρόπος υπολογισμού και απόδοσης του τέλους στο Δημόσιο.

Από την απόφαση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, η οποία δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, προκύπτει συγκεκριμένα ότι:

1. Από την 1η Ιανουαρίου 2017 θα επιβάλλεται αναλογικό τέλος στη σταθερή τηλεφωνία υπέρ του Δημοσίου, το οποίο θα βαρύνει τους συνδρομητές των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας. Το τέλος αυτό θα επιβάλλεται επί κάθε μηνιαίου λογαριασμού κάθε σύνδεσης σταθερής τηλεφωνίας με πρόσβαση σε υπηρεσίες φωνής ή/και ευρυζωνικής πρόσβασης (Ιnternet) και θα υπολογίζεται με ποσοστό 5% επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού, περιλαμβανομένου και του παγίου τέλους που εισπράττεται υπέρ της επιχείρησης, προ του ΦΠΑ.

2. Εάν ο λογαριασμός εκδίδεται για περισσότερους μήνες, π.χ. για δύο μήνες, θα επιβάλλονται τόσα τέλη όσα και οι μήνες.

 

 

 

Πηγή:eleftherostypos.gr

Μενού