Μεγαλύτερο επίδομα πετρελαίου στο νομό Έβρου

Κοινοποιήστε το άρθρο

Στην Α΄ κλιματική ζώνη εντάχθηκε ο νομός Έβρου, για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, μετά από απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.

Για αποκατάσταση μιας μεγάλης αδικίας, με την εν λόγω απόφαση, κάνει λόγο η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, Νατάσα Γκαρά, υπογραμμίζοντας την απόκλιση των 5-8 βαθμών Κελσίου που παρουσιάζουν οι θερμοκρασίες στο βόρειο και νότιο τμήμα του Νομού καθώς και τις έντονες και συχνές χιονοπτώσεις στον βόρειο Έβρο εξαιτίας των οποίων οι κάτοικοι της περιοχής αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα κατά τους χειμερινούς μήνες.

Σημειώνεται πως πρακτικά η απόφαση ένταξης του Έβρου στην Α΄, από τη Β΄κλιματική ζώνη στην οποία βρισκόταν, σημαίνει αύξηση της επιδοτούμενης ποσότητας πετρελαίου θέρμανσης (η συνολική ανώτατη κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης ανά κύρια κατοικία αυξάνεται από τα 1.200 στα 2.000 λίτρα για τον άγαμο με ατομικό εισόδημα έως 12.000 ευρώ και στα 2.500 από 1500 λίτρα για τους έγγαμους με εισόδημα έως 20.000 ευρώ και προσαύξηση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί).

«Μετά από χρόνια αποκαταστάθηκε επιτέλους μία μεγάλη αδικία εις βάρος των κατοίκων του Έβρου. Αναδεικνύοντας την παράλογη απόφαση ένταξης του Έβρου στη Β΄κλιματική ζώνη και χρησιμοποιώντας όλα τα κατάλληλα επιχειρήματα, απευθυνόμενοι με μεθοδικότητα σε μία κυβέρνηση που αφουγκράζεται τις τοπικές κοινωνίες, που δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, αλλά και τη δέσμευση να άρει σιγά-σιγά τις αδικίες, είχαμε πολύ θετικά αποτελέσματα…», σημειώνει η κ. Γκαρά.

 

πηγή:eleftherostypos.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *