Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης: Πληρώνονται 142.000 δικαιούχοι μέσα στο Μάρτιο

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 153

Με απόφαση που φέρει την υπογραφή της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, συνολικού ποσού 31.014.459,76 ευρώ.

Το ποσό αφορά στην καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης σε 142.087 δικαιούχους του προγράμματος για τον μήνα Μάρτιο.

Για να μπορέσετε να πάρετε το ΚΕΑ θα πρέπει να ικανοποιείτε τα εξής εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια:

– Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 90.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως 150.000 ευρώ.

– Η αντικειμενική δαπάνη της κινητής περιουσίας του νοικοκυριού (επιβατικά ΙΧ αυτοκίνητα ή και δίκυκλα) δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολό της το ποσό των 6.000 ευρώ.

– Το συνολικό ύψος εισοδήματος ή καταθέσεων του νοικοκυριού και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κ.λπ. δεν μπορεί να υπερβαίνουν το εξής ποσό, έως έξι μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης: Μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 1.200 ευρώ. Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος, 1.800 ευρώ. Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη, 2.100 ευρώ. Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη, το όριο που τίθεται είναι τα 2.400 ευρώ. Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη, το όριο αυξάνεται στα 2.700 ευρώ. Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα μέλη, το όριο φτάνει στα 3.000 ευρώ.

 

 

Πηγή:e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Οι επόμενοι επτά διαγωνισμοί για 1.024 θέσεις μόνιμες θέσεις σε υπουργεία και ΔΕΚΟ
Προηγούμενο άρθρο
15 νέες προσλήψεις σε Πλοηγικούς Σταθμούς
Μενού