Υπουργείο Εργασίας: Δεν υπάρχουν περικοπές στο κοινωνικό τουρισμό

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 31

«Κανένα «ψαλίδι» και κανένα «μαχαίρι» στον κοινωνικό τουρισμό δεν υπάρχει» διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με αφορμή σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία».

Συγκεκριμένα, το υπουργείο επισημαίνει ότι στο νόμο συστάσεως του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ (ν. 3050/2002) αναφέρεται ρητά στο άρθρο 1 παρ. 3 ότι δικαιούχοι των παροχών της είναι όλοι οι ασφαλισμένοι οι οποίοι «έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης», καθώς και άλλες κατηγορίες, όπως οι συνταξιούχοι.

Όπως αναφέρει, «αυτό ισχύει τα τελευταία 14 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων υλοποιούνται τα προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας. Το ίδιο ακριβώς τηρείται και εφέτος».

Το υπουργείο σημειώνει ότι, για τα προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας του 2017, τα μητρώα των δικαιούχων περιλαμβάνουν όλους τους ασφαλισμένους που έχουν εξοφλήσει τις εισφορές τους στον πρώην ΟΓΑ έως και το Α’ εξάμηνο του 2016 ή έχουν ενεργές ρυθμίσεις γι’ αυτές, ενώ υπενθυμίζει ότι οι εισφορές του Β’ εξαμήνου του 2016 δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες.

«Προφανώς, στα εν λόγω μητρώα περιλαμβάνονται και όλοι οι συνταξιούχοι αγρότες του ΟΓΑ, όπως και οι δικαιούμενοι συντάξεως ανασφάλιστου υπερήλικα. Συνεπώς, κανένα «ψαλίδι» και κανένα «μαχαίρι» στον κοινωνικό τουρισμό δεν υπάρχει» υπογραμμίζει το υπουργείο.

Τονίζει δε ότι η απόπειρα δημιουργίας πρωτοσέλιδων εντυπώσεων δεν μπορεί ούτε να κρύψει την αλήθεια ούτε να αλλάξει την πραγματικότητα της ουσιαστικής κοινωνικής προσφοράς του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ προς τους αγρότες.

 

 

Πηγή:e-dimosio.gr

Μενού