Σε τουλάχιστον 4 δόσεις η καταβολή του ΕΝΦΙΑ

Κοινοποιήστε το άρθρο

Στα τέλη Αυγούστου θα εκδοθούν και θα αναρτηθούν στο TAXISnet, στους «λογαριασμούς» 7,4 εκατ. φορολογουμένων, τα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΝΦΙΑ του έτους 2017.

Με τα εκκαθαριστικά αυτά, περίπου 7,35 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα και 55.000 εταιρίες και λοιπά νομικά πρόσωπα θα κληθούν να καταβάλουν συνολικά περίπου 3,2 δισ. ευρώ. Η καταβολή του φόρου θα μπορεί να γίνει τμηματικά, είτε σε τέσσερις μηνιαίες δόσεις, από τον Σεπτέμβριο έως και τον Δεκέμβριο του 2017, είτε σε πέντε μηνιαίες δόσεις, από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως τον Ιανουάριο του 2018.

Τις διευκρινίσεις αυτές έδωσε χθες η υφυπουργός Οικονομικών, Αικατερίνη Παπανάτσιου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM 97,8».

Αναφερόμενη στην υποχρέωση που έχει αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει στην «ευθυγράμμιση» των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων με τις πραγματικές εμπορικές τιμές τους, η κ. Παπανάτσιου ανέφερε ότι η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου. Παράλληλα διευκρίνισε ότι η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών θα προκαλέσει αυξήσεις στους συντελεστές υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ, ώστε να εξακολουθεί να εισπράττεται από το φόρο αυτό το ποσό των 2,65 δισ. ευρώ το χρόνο.

 

 

 

Πηγή:enikonomia.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *