Η δύναμη που διακρίνει τις ισχυρές προσωπικότητες.

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 134

Αλλά ποια είναι η δύναμη που διακρίνει τις ισχυρές προσωπικότητες και τι κάνει τους δυνατούς ανθρώπους να ξεπερνούν τις δυσκολίες; Η δύναμη του μυαλού είναι ακατάβλητη. Οι πνευματικά ισχυροί άνθρωποι δεν κάνουν πολύ συγκεκριμένα πράγματα:

  1. Παραπονιούνται, ή λυπούνται τον εαυτό τους. Έχουν συναίσθηση ότι η ζωή δεν είναι εύκολη και πολλώ δε μάλλον δίκαιη.
  2. Τα παρατάνε. Όταν αποτυγχάνουν, αποτυγχάνουν θεαματικά, αλλά δεν το βάζουν κάτωΠαίρνουν τα διδάγματα τους και συνεχίζουν χωρίς να τους φταίνε οι άλλοι, ή οι καταστάσεις.
  3. Τα ίδια λάθη. Οι λάθος επιλογές, αποφάσεις και διαδρομές είναι μέρος ενός μακρινού ταξιδιού όπως είναι η ζωή. Όμως ένας άνθρωπος που δεν μαθαίνει και βρίσκει πάντα τις κατάλληλες δικαιολογίες είναι καταδικασμένος να ξανακάνει τα ίδια λάθη και αυτό σίγουρα δεν είναι χαρακτηριστικό ενός έξυπνου ανθρώπου.
  4. Αφήνουν τους άλλους να τους λένε ποιοι είναι και τι αξίζουν. Έχουν επίγνωση των δυνατοτήτων τους, τον πλήρη έλεγχο των συναισθημάτων τους και η κακόβουλη κριτική τους αφήνει ανεπηρέαστους.
  5. Πιστεύουν ότι η ζωή, ή οι άλλοι τους χρωστούν. Είναι αγωνιστές παλεύουν για να  φτιάξουν τη ζωή τους και πολύ συχνά φτιάχνουν και τη ζωή των άλλων.
  6. Προσκολλώνται στο παρελθόν. Οι «παλιές καλές μέρες» μοιάζουν πάντα ιδανικές. Όμως, μας κρατούν μακριά από τις καλύτερες που μπορούμε να φτιάξουμε για το παρόν, ή το μέλλον μας.
  7. Απεχθάνονται τις αλλαγές. Το αντίθετο μάλιστα, εκείνο που μισούν πραγματικά είναι η απραξία και η αυταρέσκεια για το τι έχουν καταφέρει. Ως ανήσυχα πνεύματα ψάχνουν διαρκώς για νέες ιδέες και τρόπους να τις υλοποιήσουν. Οι  πραγματικοί ηγέτες φαίνονται σε συνθήκες κρίσεων και ασάφειας. Δυστυχώς πολλές φαινομενικά ισχυρές και δυναμικές προσωπικότητες αποδείχτηκαν απογοητευτικά  κατώτερες των περιστάσεων στα πρόσφατα χρόνια. Γεγονός που πρέπει να μας κάνει να ξανασκεφτούμε ποιους επιλέγουμε για να μας οδηγήσουν.
  8. Ακολουθούν άκριτα. Η αλήθεια είναι ότι προτιμούν να χαράζουν δρόμους, χωρίς όμως να διστάζουν να συνταχθούν και να υποστηρίξουν σκοπούς που τους εμπνέουν. Ποτέ όμως δεν παραδίδουν την κριτική τους ικανότητα μόνο και μόνο για να ανήκουν κάπου.
  9. Αποφεύγουν την ανάληψη ρίσκου. Η ανάληψη αλόγιστου κινδύνου είναι χαρακτηριστικό των τζογαδόρων και των εθισμένων της αδρεναλίνης. Οι πνευματικά δυνατοί άνθρωποι αντιλαμβάνονται πως για να πετύχουν τους στόχους τους αναπόφευκτα πρέπει να αναλάβουν κινδύνους, αλλά έχουν υπολογίσει τις πιθανές επιπτώσεις, τα αρνητικά σενάρια και έχουν προετοιμαστεί για αυτά.
  10. Φοβούνται τη μοναξιά. Απολαμβάνουν την κοινωνικότητα, αλλά δεν τους είναι απαραίτητο να βρίσκονται συνέχεια ανάμεσα σε άλλους για να επιβεβαιώνονται, ή να ανεβάζουν τη διάθεση τους. Εκτιμούν και επιδιώκουν το χρόνο απομόνωσης, επειδή αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να σκεφτούν, να αξιολογήσουν και να σχεδιάσουν.
  11. Είναι μικρόψυχοι. Δεν ζηλεύουν παθολογικά την επιτυχία των άλλων και πολύ περισσότερο δεν κάνουν το παν για να τη μειώσουν.
  12. Είναι αρεστοί, ή φαινομενικά ισχυροί. Υποστηρίζουν την άποψη τους, διότι πιστεύουν σε αυτή. Δεν προσαρμόζονται για να μην δυσαρεστούν, αλλά ούτε δυσαρεστούν για να επιδείξουν δύναμη. Αυτές οι συμπεριφορές τους είναι ξένες.
  13. Απογοητεύονται. Οι περισσότεροι άνθρωποι αποτυγχάνουν για δύο κυρίως λόγους. Είτε επειδή δεν είχαν το θάρρος να δοκιμάσουν, είτε επειδή δεν είχαν την κατάλληλη δέσμευση. Δέσμευση να περιμένουν τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους, ή να ξεπεράσουν τις δυσκολίες.
  14. Είναι απαισιόδοξοι. Κάθε άλλο. Είναι μαχητικά αισιόδοξοι!!!

Εσείς ποια στάση θα υιοθετήσετε;

 

 

 

Πηγή:epixeiro.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Μηχανικοί και δικηγόροι θα πληρώνουν εισφορές μόνο με την έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας
Προηγούμενο άρθρο
Capital Controls: Τι αλλάζει από 1η Σεπτεμβρίου στις αναλήψεις μετρητών
Μενού