Εξωδικαστικός Συμβιβασμός: Μέχρι τέλος Οκτωβρίου οι πρώτες ρυθμίσεις οφειλών

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 201

Έως το τέλος του Οκτωβρίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες διαπραγμάτευσης και να έχει ξεκινήσει η διαδικασία ρύθμισης οφειλών για τις πρώτες επιχειρήσεις που αξιοποίησαν τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.

Μιλώντας σε ενημερωτική εκδήλωση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας για τις σχετικές ρυθμίσεις ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης ανέφερε ότι μέχρι και την Κυριακή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού θα έχουν ενταχθεί και όλα τα στοιχεία από τις εφορίες (ήδη υπάρχουν τα στοιχεία από τις τράπεζες και τον ΕΦΚΑ).

Πρόσθεσε ότι αναμένεται η έγκριση των θεσμών και για την υπαγωγή των αυτοαπασχολούμενων στην ίδια διαδικασία καθώς τα τεχνικά κλιμάκια συμφώνησαν με την Ελληνική πρόταση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς υπογράμμισε ότι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της συνομοσπονδίας αναμένεται να ενταχθούν στη ρύθμιση 60.000 μικρομεσαίοι ενώ πρόσθεσε ότι το μέτρο αυτό αν και σωστό, δεν επαρκεί «χρειάζεται διόρθωση στους συντελεστές φορολόγησης και φυσικά να λειτουργήσει το τραπεζικό σύστημα ως στήριγμα για την επιχειρηματικότητα. Να προχωρήσει γρήγορα η αναπτυξιακή τράπεζα και να βρουν χρηματοδότηση οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις διότι με βάση πρόσφατη έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ, το 80% όσων ζητούσαν χρηματοδότηση από τράπεζα απορρίπτονταν».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΟΓΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για επίδομα 1.000 ευρώ σε πολύτεκνες μητέρες
Προηγούμενο άρθρο
ΑΣΕΠ: Στις 3.527 οι εγκρίσεις νέων συμβάσεων για 111 δήμους (λίστα)
Μενού