ΑΣΕΠ: Δεν «μπλοκάρουμε» ειδικότητες συμβασιούχων -Αποκλειστικά υπεύθυνοι οι δήμοι

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 148

«Το ΑΣΕΠ δεν «μπλοκάρει» ειδικότητες. Κρίνει βάσει αποφάσεων και νόμων». Αυτό σημείωσαν πηγές του ΑΣΕΠ, στην aftodioikisi.gr, σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τους 23 συμβασιούχους  του δήμου Λαρισαίων, οι οποίοι δεν μπορούν να πληρωθούν, αφού σύμφωνα με έγγραφα και αποφάσεις που επικαλείται το ΑΣΕΠ, δεν ανήκουν στις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου.

Το θέμα  αφορά 23 συμβασιούχους του δήμου Λαρισαίων, (αλλά και άλλων δήμων της χώρας), οι οποίοι ναι μεν ανανέωσαν τις συμβάσεις τους, βάσει του Ν 4479/2017 (Σκουρλέτη), ωστόσο, σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις τις παρ. 2 του άρθρου 24 του ίδιου νόμου και έτσι παραμένουν απλήρωτοι για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Οι πηγές του ΑΣΕΠ, που συνομίλησε μαζί τους, η aftodioikisi.gr, σημειώνουν: «Η αρχική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Λαρισαίων, δεν διευκρίνιζε αν οι εργαζόμενοι δούλευαν σε ανταποδοτικές υπηρεσίες του δήμου». 

Το ΑΣΕΠ, ζήτησε από το δήμο, όπως έχει κάνει και σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις δήμων, να αποστείλει διευκρινιστικό έγγραφο, προκειμένου να ξεκαθαριστεί ότι οι συμβασιούχοι εργάζονταν σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας και ως εκ τούτου έχουν το δικαίωμα να συνάψουν νέες συμβάσεις, παραμένοντας στις θέσεις τους, έως την δημοσίευση των προσωρινών πινάκων των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ και το αργότερο έως 31.3.2018.

Εγγραφο του δήμου Λαρισαίων

Ο δήμος απέστειλε το έγγραφο, αλλά και σε αυτό, όπως αναφέρεται στην γνωμάτευση του ΑΣΕΠ, αποδεικνυόταν ότι οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι «απασχολούνταν μεν σε υπηρεσίες καθαριότητας ή συνέδραμαν σε αυτές … αλλά δεν υπηρετούσαν σε θέσεις ανταποδοτικού χαρακτήρα καθαριότητας ή σε θέσεις ανταποδοτικού χαρακτήρα καθαριότητας ή σε θέσεις ανταποδοτικού χαρακτήρα σχετιζόμενων με την καθαριότητα όπως απαιτεί ή προμνησθείσα διάταξη, καθώς η μισθοδοσία τους,σύμφωνα με το υπ’ αριθ. πρωτ. 78913/17-11-2017 έγγραφο του Δήμου Λαρισαίων, δεν βάρυνε κωδικό ανταποδοτικών τελών του προϋπολογισμού του Δήμου».

Με βάση τα παραπάνω, το ΑΣΕΠ, δεν μπορούσε να διαπιστώσει όπως σημειώνουν αρμόδιες πηγές, ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις της παρ. 2 του άρθρου 24 νόμου Ν 4479/2017, για τους συγκεκριμένους συμβασιούχους.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, πηγές του ΑΣΕΠ:  «Το ΑΣΕΠ δεν μπλοκάρει καμία ειδικότητα. Ίδιες ειδικότητες σε άλλους δήμους που ήταν ανταποδοτικού χαρακτήρα εγκρίθηκαν κανονικά. Το ΑΣΕΠ αποφασίζει βάσει των νόμων και σύμφωνα με ότι βεβαιώνει ο κάθε δήμος. Τελεία και παύλα. Δεν είναι αρμόδιο για να κρίνει. Δεν κάνει επιθεώρηση. Απευθύνεται στο δήμο που είναι ο εργοδότης και δίνει τη σχετική βεβαίωση για την εργασιακή σχέση που έχει με τους υπαλλήλους του». 

 

Πηγή:aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο: Εκπτώσεις έως και 70% -Κριτήρια
Προηγούμενο άρθρο
Μοριοδοτούμενο πρόγραμμα επιμόρφωσης στις Αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων.
Μενού