Χαρίτσης: Στα 10 δισ. ευρώ οι ιδιωτικές επενδύσεις το 2017 – Το υψηλότερο επίπεδο εξαετίας

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 176

H ελληνική οικονομία βρίσκεται πλέον σε αναπτυξιακή τροχιά και, σε αντίθεση με το παρελθόν, η ανάκαμψη έχει σημαντικά ποιοτικά χαρακτηριστικά που μας κάνουν πιο αισιόδοξους για την βιωσιμότητά της τα επόμενα χρόνια, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο 9ου περιφερειακό συνέδριο παραγωγικής ανασυγκρότησης στην Πάτρα.

Ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα στοιχεία που πιστοποιούν, όπως είπε, την αναπτυξιακή πορεία της χώρας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το 2017 ήταν το πρώτο έτος ανάπτυξης μετά από χρόνια, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι έχει καταγραφεί αύξηση των εξαγωγών βιομηχανικών προϊόντων.

Όσον αφορά στις ιδιωτικές επενδύσεις, είπε ότι «βρέθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας εξαετίας αγγίζοντας τα 10 δισ. ευρώ, ενώ οι ξένες άμεσες επενδύσεις αναμένεται να φτάσουν τα 4 δισ. ευρώ, που αποτελεί και ρεκόρ δεκαπενταετίας».

Ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε τη μείωση της ανεργίας στο 20,7% από 27% τρία χρόνια πριν, ενώ είπε ότι το 2018 θα υποχωρήσει κάτω από το 20%.

«Βασικό στοίχημα για το επόμενο διάστημα είναι η ακόμα μεγαλύτερη αύξηση του όγκου των επενδύσεων- δημόσιων και ιδιωτικών», σημείωσε ο κ. Χαρίτσης. Αναφερόμενος στην χρηματοδότηση, είπε ότι «κινηθήκαμε άμεσα για τη διοχέτευση ουσιαστικής ρευστότητας στην οικονομία και τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και των επενδύσεων».

Σχετικά με τους ευρωπαϊκούς πόρους, είπε ότι «η Ελλάδα βρέθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην κορυφή της Ευρώπης στον τομέα της απορρόφησης, αφού έφερε 11 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία τα δύο τελευταία χρόνια».

Η Ελλάδα, συνέχισε, «βρίσκεται επίσης στην κορυφή της Ευρώπης στην αξιοποίηση των πόρων του Σχεδίου Γιούνκερ» και «έχουμε ήδη υπογράψει συμβάσεις άνω του 1,7 δισ. ευρώ, οι οποίες κινητοποιούν επενδύσεις, που ξεπερνάνε τα 5,7 δισ. ευρώ».

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Αλέξη Χαρίτση, «οι συμφωνίες χρηματοδότησης που έχουμε συνάψει με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έφεραν στην ελληνική στην οικονομία άλλα 2,5 δισ. ευρώ το 2017».

 

Πηγή:enikonomia.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Ευνοϊκή ρύθμιση για συντάξεις που βγήκαν από 1ης Ιουλίου 2015 έως 12 Μαΐου 2016
Προηγούμενο άρθρο
Τα μυστικά για ρύθμιση χρεών σε 36 και 120 δόσεις
Μενού