Έρχονται τρία νέα προγράμματα για 16.000 ανέργους – Όλες οι λεπτομέρειες

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 219

Μεγάλες διαστάσεις εκτιμάται ότι θα διατηρήσει το φαινόμενο της “διαρροής εγκεφάλων”, ένα πρόβλημα που εμφανίστηκε στη χώρα μας την τελευταία 10ετία και μεγεθύνθηκε κατά τη διάρκεια της κρίσης. Με στόχο την ανάσχεση του brain drain, στο υπουργείο Εργασίας έχουν σχεδιάσει προγράμματα επανένταξης στην αγορά εργασίας πτυχιούχων νέων. 

Ήδη την Τετάρτη αναρτήθηκε από τον ΟΑΕΔ ο προσωρινός πίνακας κατάταξης με τους ωφελούμενους του ειδικού προγράμματος απασχόλησης που αφορά στην πρόσληψη 5.500 πτυχιούχων Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων ηλικίας 22- 29 ετών για 12 μήνες, με όρους πλήρους απασχόλησης σε υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς.
Για τους πρώτους μήνες του έτους πάντως, στο υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ έχουν σχεδιάσει τρία νέα προγράμματα για 16.000 ανέργους, συνολικού προϋπολογισμού 90 εκατ. ευρώ.
Το πρώτο αφορά στην κατάρτιση, πρακτική άσκηση και πιστοποίηση 3.000 νέων ανέργων, ηλικίας 24- 29 ετών, σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας με έμφαση σε ειδικότητες που σχετίζονται με την ανάπτυξη λογισμικού. Το πρόγραμμα έχει στόχο τη στήριξη άνεργων απόφοιτων θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης.
Παράλληλα θα υλοποιηθεί στοχευμένη κατάρτιση και πιστοποίηση 3.000 ανέργων θεωρητικών σπουδών, ηλικίας 22-29 ετών, σε κλάδους αιχμής. Η τρίτη δράση επαγγελματικής ενδυνάμωσης 10.000 ανέργων ηλικίας 18- 29, αφορά στους τομείς της αγροδιατροφής, της μεταποίησης και της κυκλικής οικονομίας και αναφέρεται σε άνεργους απόφοιτους δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Πηγή:enikonomia.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
280 θέσεις εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα στην Ελλάδα
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις εργασίας Μηχανικών στην Ελλάδα
Μενού